Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Dvoje kandidata za intendanta HNK Rijeka

Dvoje kandidata za intendanta HNK Rijeka

Iako se čini da je odluka već donesena, Kazališno vijeće HNK Ivana pl. Zajca, morat će razmotriti dvije pristigle kandidature za intendantsko mjesto.
Share on facebook
Share on twitter

Prva je - očekivano ona Marina Blaževića, aktualnog vršitelja dužnosti intendanta i ravnatelja Opere, dok je drugu prijavu poslala glumica Ana Vilenica.

Moj program želi kazalište vratiti u okrilje umjetnosti. Jako je eklektičan jer vjerujem da se u nacionalnoj kući trebaju čuti različiti umjetnički glasovi i pogledi na svijet koji nas okružuje. Polazim od čovjeka i emocije, a ne od ideje i koncepta. Polazim od onoga što osjećam da danas kronično nedostaje na daskama”, izjavila je Vilenica za Nacional.

Što to konkretno znači i kako se prevodi u program zasad je nepoznanica, budući ni Vilenica ni Blažević svoje programe nisu javno objavili.

Natječaj je zaključen 10. lipnja, a prema propozicijama istog, Kazališno vijeće ima najviše 45 dana da donese odluku i predloži Gradskom vijeću Rijeke imenovanje intendanta. Nakon toga intendanta još treba potvrditi i ministar kulture.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI