Naslovnica > VIJESTI > INFO > Što donosi 62. Splitsko ljeto?

Što donosi 62. Splitsko ljeto?

Na sjednici Vijeća Splitskog ljeta održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu Split prihvaćen je program ovogodišnjeg, 62. festivalskog izdanja.
Share on facebook
Share on twitter

Na sjednici Vijeća Splitskog ljeta održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu Split prihvaćen je program ovogodišnjeg, 62. festivalskog izdanja.

Festival će otvoriti premijera opere Turandot Giacoma Puccinija 14. srpnja u vrtu Galerije Meštrović u izvedbi Opere splitskog HNK pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, a u režiji Ozrena Prohića. Dramske premijere su komedija Buža Živka Jeličića koja će premijerno biti izvedena u Severovoj ulici 19. srpnja u režiji Zorana Mužića, te Shakespearov Mletački trgovac koji u Oceanografskom institutu na Marjanu režira Aleksandar Ogarjov , a premijera je predviđena za 9. kolovoza. Balet splitskog HNK na Sustipanu će 4. kolovoza praizvesti plesnu predstavu Igora Kirova Na putu na glazbu Johanna Sebastiana Bacha.

U opernom će programu, osim premijernog Turandota, operni ansambl HNK Split reprizno izvesti Verdijevu Aidu na Peristilu, a u dramskom programu i ove će godine reprizno na Sustipanu Drama HNK Split izvesti Smij i suze starega Splita Ivana Kovačića. Također na Sustipanu splitski će Balet odplesati dvočinku Side to Side i Romeo i Julija u koreografijama Igora Kirova i Dinka Bogdanića.

U koncertnom programu 62. Splitskog ljeta nastupit će Zagrebački gudački kvartet, Splitski gudački kvartet, gitarist Srđan Bulat, klarinetist Giampiero Sobrino i pijanist Roberto Moretti, Acoustic project, Varaždinski gudački kvartet, te Kvartet Papandopulo.

Gostujuće baletne predstave bit će Plesna mreža Zagrebačkog plesnog centra, Ko to tamo peva beogradskog Narodnog pozorišta, te Mare nostrum u izvedbi Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo. Svi baleti 62. Splitskog ljeta izvode se na Sustipanu.

Dramska gostovanja su: Balade Petrice Kermpuha Miroslava Krleže u izvedbi HNK Varaždin; Hoerspiel - mala igra za slušanje i gledanje Pavlice Bajsića; dramu Johna Logana Crveno izvest će Teatar EXIT; HNK Šibenik prikazat će Laživca Goldonija i Nole; Teatar Rugantino Život je čudo Ivice Ivaniševića; Prikazanje života sv. Lovrinca mučenika izvest će Hvarsko pučko kazalište; Slovensko narodno gledališče iz Nove Gorice dolazi s predstavom Tartuffe Molièrea; a monooperu Marijana Nećaka Dnevnik luđaka odigrat će Ozren Grabarić.

Planirani proračun 62. Splitskog ljeta iznosi 5,4 milijuna kuna. Ministarstvo kulture financirat će festival iznosom od 1,8 milijuna, grad Split izdvojit će 1,3 milijuna kona, a Županija Splitsko-dalmatinska 600.000 kuna, dok se vlastiti prihodi očekuju u iznosu od 1,5 milijuna kuna.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE