Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Izvoz: Hoerspiel u Berlinu

Izvoz: Hoerspiel u Berlinu

Radijska igra za slušanje i gledanje doživjet će i svoje berlinsko izdanje, u kojem će sudjelovati i dio hrvatskog izvođačkog tima, a sve u režiji i dramaturgiji Pavlice Bajsić Brazzoduro.
Share on facebook
Share on twitter

Autorski projekt Pavlice Bajsić Brazzoduro Hoerspiel govori o samim početcima radija, o vremenu kad su popularne radio-drame igrane uživo u studijima, s glumcima, glazbenicima i stručnjacima za rekonstrukciju potrebnih šumova i atmosfera. Hoerspiel je vremeplov koji odvodi publiku u vremena kad se publika okupljala oko radio-aparata otkrivajući jedan novi svijet - on je istovremeno priča o samom mediju radija, ali i evokacija izgubljenog agramerskog duha u vrijeme između dva svjetska rata. Hrvatsku verzija premijerno je izvedena 2013. godine, a publika je u njoj imala prilike uživati prilično neredovito tijekom 2014. i 2015. godine, dok su posljednje zagrebačke izvedbe održane krajem prosinca i početkom siječnja bile - rasprodane.

Nakon dvije godine podstanarstva u Kuli Lotorščak, Hoerspiel će doživjeti i svoju berlinsku verziju pod naslovom Aether ueber Berlin. Najava obećava isti koncept radiofonijskog teatra, u kojem se pred publikom razotkriva čarolija radija, ali ovog puta s njemačkim radiodramskim tekstovima u prvom planu - tekstovima Bertolta Brechta, Alfreda Brauna, Heinricha Bölla, ali i s tekstovima Zvonimira Bajsića, čija je 90. obljetnica rođenja proslavljena prošle godine.

Predstava će biti premijerno izvedena 18. veljače u Ballhaus Ost, prostoru za nezavisnu scenu na Prenzlauer Bergu u Berlinu. Za sad su najavljene četiri izvedbe, a uz njemačke izvođače nastupit će i domaće snage - Matija Antolić i Ivana Rushaidat kao izvođači, Marino Frankola kao oblikovatelj svjetla, Klasja Habjan potpisuje plakat, a Dalibor Barić filmske materijale. 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI