Naslovnica > PREDSTAVE > Hoerspiel

Hoerspiel

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Mala igra za slušanje (i gledanje). Ili predstava radiofonijskog teatra. Ili autorski projekt Pavlice Bajsić Brazzoduro.

Šumimo po kućama. Zviždimo prema potrebi. Šutimo na časak. Zujimo. 

Izvodimo škakljive dramolete. I jednu, ali pravu, radio-katastrofu.

Tragamo za “plutajućim radiodramama” svemirom i onda ih pecamo.

Uživo i prema potrebi krojimo izvorne radijske materijale, dakle sve ono čujno, kao i negaciju toga: tišinu. Tišina je zapravo ono što zovemo dobrom zemljom. Plodotvorna i maštotvorna.

Kako pakirati tišinu? Možda u školjkama.

Ili… uzmeš metar, dva sirove tišine i nosiš je doma. Staviš je u podrum, u mračni kut podruma, i svake je večeri lagano vlažiš dok ne primijetiš da je proklijala.

Sad treba samo čekati.

Povremeno čistiti od prašine.

21. ožujka uredno zarolanu nosiš je u stan i prostreš preko sobe.

Poput saga. Legneš i slušaš. 

Tako svoju hibridnu audio-vizualnu izvedbu najavljuje autorski tim projekta Hoerspiel.

U ovoj scensko-eterskoj izvedbi se rekonstrukcijom radiodramskih materijala, izvedenih uživo pred mikrofonom i publikom razigravaju, razglabaju i razgibavaju elementi koji su upisani u temelje radija: zvuk i tišina, kao i načini njihovog osluškivanja i zamišljanja.

Svi radijski materijali kroje se uživo pred publikom, a stvaraju ih radnice i radnici pri radu za mikrofon: Dino Brazzoduro, Ivana Rushaidat, Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Matija Antolić, Ante Perković, Ljubica Letinić, Nina Bajsić i Ivan Zelić, ansambl zvučne manufakture koji jeokupila Pavlica Bajsić.

Za vizualni dizajn zadužen je Sven Medvešek, a produkciju projekta potpisuje Multimedijalna koliba u suradnji s Galerijom Klovićevi dvori. Događanje je organizirano uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu Grada Zagreba.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter