Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Četvrti ‘Plan za bijeg’

Četvrti ‘Plan za bijeg’

Ovogodišnje izdanje ciklusa malih radiofonijskih izvedbi posvećeno je Anti Perkoviću.
Share on facebook
Share on twitter

Plan za bijeg je ciklus malih radiofonijskih izvedbi u kojem svake godine razni autori i izvođači istražuju područje susreta radija i scenske izvedbe uživo u trajanju do 30 minuta. Umjetničke voditeljice su Pavlica Bajsić Brazzoduro, radijska i kazališna autorica, te Ljubica Letinić, radijska autorica i novinarka.

Ovogodišnji program donosi:

PROGRAM 4. PLANA ZA BIJEG:

27.10.17. u 20h (petak), StudioChekhov Gajeva 10  

 

NE MOGU NASTAVITI. NASTAVIT ĆU. (trajanje 30min)

prema motivima romana Samuela Becketta Neimenjivi

Izvodi: Marija A. Šegvić
Režija: Hrvoje Korbar
Dramaturgija: Sunčica Sodar
Posljednja rečenica posljednjeg romana Beckettove Trilogije postaje i prva rečenica i polazišna točka. Kako nastaviti kad se više ne može nastaviti? Kako govoriti kad se ne smije govoriti, kad se ne može govoriti i kad se nema kome govoriti? Beckettovo lice ostvaruje svoju egzistenciju u govoru, u osluškivanju šumova, koraka, tišina, vlastitog i tuđeg glasa, u maštanju o novim mjestima i krajolicima iz prošlosti. Ono se odupire samoći, odupire se tišini, odupire se prijetnji nestajanja i odumiranja.

PORCULAN  (trajanje 30min)
Tekst: Dubravko Mihanović
Režija: Mislav Brečić
Izvode: Zrinka Simicic Mihanović i Stanislav Kovačić
Glas: Rakan Rushaidat

Béla Hamvas, Ivan Ladislav Galeta na biciklu, Benares – grad gdje mrtve spaljuju na ulicama, jedno drvo s kojeg pada lišće, “Slovačka suita za mali orkestar”, trgovci s Dalekog istoka i otkriće izrade “bijelog zlata” u Dresdenu, Beč kao “radosna apokalipsa”, Kris Kristofferson i Schieleov “Pogled s leđa na polugolu ženu s odjećom” djeca, stara vremena i daleki put koji sliči bijegu... Minijatura za plesačicu i glazbenika, “Porculan” kao tekst traži put između poetizirane proze, biografskog zapisa i putopisa. I ne pronalazi ga. Ono najintimnije, kao i uvijek, ne događa se u rečenicama, već u pukotinama između izgovorenih riječi, viđenih gradova, utisnutih dojmova i potisnutih osjećaja.

 

4.11.17. u 18h (subota), Kino Kinoteka, Kordunska 1  

GLAZBODRAM  (trajanje 20min)

Zvukolovci: Franka Meštrović, Adriana Kramarić, Maro Market

U mrežu ulomaka dokumentarnih i igranih radiodrama te ars acustica, uhvatili su se glasovir, flauta, elektronika, vokali, udaraljke, harmonika, kalimba, drombulja i jedna sasvim obična tikva.

Troje lovaca zvukova, radijskih glazbenih dramaturga, pristupaju radijskim emisijama kao akustičkom i asocijativnom materijalu za novu glazbeno-scensku partituru koja omogućava radiju izlazak iz kutije

 

Monostage:  hommage Anti Perkoviću  (trajanje  22:46)

Dramaturgija: Sunčica Sodar

Tonska obrada ulomaka: Nenad Sinkauz

Sa zadarskog festivala sola MONOPLAY, stiže nam posveta u ožujku preminulom Anti Perkoviću. Hommage u obliku kolaža iz njegovih autorskih radijskih dokumentaraca nastalih u okviru ugašene emisije Audio.doc.

Ante Perković (1973. – 2017.) je bio novinar, glazbenik, publicist, performer i radijski autor, jedan od hršpilaša i savjetnik ciklusa PLAN ZA BIJEG.

Ovo je prvi PLAN ZA BIJEG bez njegove prisutnosti.

 

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI