Naslovnica > VIJESTI > INFO > Kevin Spacey ponovno na ravnateljskom mjestu

Kevin Spacey ponovno na ravnateljskom mjestu

Nakon dugogodišnjeg vođenja londonskog Old Vica i uloge fiktivnog američkog predsjednika Francisa Underwooda, Kevin Spacey ponovno se privača upravljačke pozicije, ovaj put filmskog studija.
Share on facebook
Share on twitter

Oscarovac Kevin Spacey, koji posljednjih godina pažnju plijeni sjajnom ulogom u Netflixovoj prvoj seriji House of Cards, prošle je godine završio svoj dvanaestogodišnji mandat u londonskom kazalištu Old Vic ulogom Rikarda III. u režiji Sama Mendesa. Iz SAD-a stiže vijest o Spaceyjevom povratku na ravnateljske pozcije - ovog puta radi se o produkcijskoj kući Relativity Media, koju bi Spacey trebao izvući iz velikih financijskih problema.

Relativity Media osnovao je 2004. godine Ryan Kavanaugh (poznatiji i kao Producent od milijun dolara) i ubrzo je postao jedan od važnijih filmskih studija u Hollywoodu. Unatoč sudjelovanju u produkciji niza filmskih hitova, poput Les Misérablesa i Bridesmaids, na njihovom su planu uglavnom bili nešto slabiji umjetnički dosezi, te su doživjeli bankrot u srpnju 2015. i sada se nalaze pred američkom verzijom stečajnog suda koji im treba odobriti restrukturiranje i nastavak normalnog poslovanja. Nakon toga su angažirali tim Spaceyjeve produkcijske kuće Trigger Street Productions, zaslužne za produkciju filma Social Network,50 nijansi sive, ali i serije House of Cards, odnosno samog Spaceyja i njegovog producenta Danu Brunettija, kojima su povjerili funkciju nadgledanja svih kreativnih sadržaja i filmskih produkcija. Financijski detalji ugovora nisu otkriveni, ali pretpostavlja se da se radi o ozbiljnim svotama, budući da je Brunetti ne tako davno rekao kako bi takav studio vodio samo za f***** lot of money. 

Poznavatelji prilika pitaju se može li Kevin Spacey spasiti doista studio ili je to tek marketinški potez koji bi kući trebao vratiti kredibilitet u nadolazećim produkcijama, među kojima je i novi triler Kidnap s Halle Berry u glavnoj ulozi. Osim toga, Spacey ima prilično gust raspored, koji uključuje snimanje 13 epizoda nove sezone House of Cards i barem dva filma godišnje, a hollywoodski stručnjaci tvrde kako na taj način nije moguće voditi veliki studio. Takav način rada mogao bi štetiti samom studiju, budući da su neki njegovi zaposlenici radnu atmosferu usporedili s onom u golf klubovima. Stoga se pretpostavlja kako će glavnu riječ u vođenju studija biti Brunetti, dok je Spacey tu prvenstveno zbog utjecaja njegovog imena.

Sam Spacey pak tvrdi da će ga možda smatrati ludim, budući da je drugačije voditi nezavisnu produkcijsku kuću nego li veliki filmski studio, ali - tko ne riskira, ne profitira. Spacey i Brunetti nisu prvi producentsko-glumački dvojac u Hollywoodu koje je angažirao neki filmski studio - Tom Cruise i Paula Wagner vodili su kraće vrijeme United Artists, prilično neuspješno. Hoće li sud prepoznati ovaj dvojac kao spas studija, i hoće li uspjeti vratiti staru slavu Relativity Mediji, saznat ćemo uskoro.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI