Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Opereta Male scene ‘Momci na brod’ u Beču i u novoj dvorani Muzičke akademije

Opereta Male scene ‘Momci na brod’ u Beču i u novoj dvorani Muzičke akademije

Prije no što se zaputi na gostovanje u Beču, predstava će otvoriti i novu scenu u Zagrebu.
Share on facebook
Share on twitter

Jedna od najpoznatijih opereta našeg slavnog skladatelja Ivana pl. Zajca «Momci na brod» odlazi na gostovanje u Beč, Austrija gdje će održati izvedbu u nedjelju 22. studenoga u 19:30 sati u Akzent theatru uz titlove na njemačkom jeziku.

Prije odlaska u Austriju održat će se dvije izvedbe u novootvorenoj dvorani Muzičke akademije u Zagrebu, 19. i 20. studenoga!

Ova iznimna produkcija kazališta Mala scena iz Zagreba, koja je nastala u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu, bit će izvedena uz Veliki orkestar Muzičke akademije pod ravnanjem mo. Zorana Juranića i mo. Davora Kelića.

Premijera predstave održana je 16. prosinca 2014. godine u kazalištu Mala scena, povodom 100. obljetnice smrti Ivana pl. Zajca, prema libretu Vladana Švacova. Režiju potpisuje Snježana Banović, scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, kostime Đenisa Pecotić i Emina Kušan, koreografkinja je Ljiljana Gvozdenović, a producentica Vitomira Lončar.

Premijernom izvedbom dirigirao je akademik, maestro Zoran Juranić, a mladi dirigent Davor Kelić, koji je upravo za ovu produkciju dobio ovogodišnju Rektorovu nagradu, dirigirat će izvedbom 19. studenoga.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI