HNK Rijeka časti koncertom ‘Dunja Vejzović Masterclass’

Na početku nove kazališne sezone, riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca svojoj publici poklanja tradicionalni koncert ‘Dunja Vejzović Masterclass’.

  

Riječ je o završnom koncertu polaznika majstorskog tečaja operne dive međunarodne reputacije Dunje Vejzović, i posebne gošće prošle riječke sezone. Koncert je na programu u subotu, 5. rujna, s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan (uz obavezno ranije podizanje propusnica na blagajni Kazališta).

Uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, pod dirigentskim vodstvom Mladena Tarbuka, nastupaju mladi, iznimno taentirani pjevači: Dario Bercich, Marta Bradić Matišić, Antonia Dunjko, Viktoria Đurek, Barbara Felicitas Marin, Silke Harstang, Damir Klačar, Sophie Klaussmann, Luka Ortar, Matej Petrić i Petra Vrh Vrazec.

Posebna je gošća sopranistica Svetlana Doneva koja je nakon debija u glavnom gradu rodne Bugarske, ostvarila međunarodnu karijeru nastupajući u opernim produkcijama u Zurichu, gdje je 2002. bila alternacija slavnoj Editi Gruberovoj kao Donizettijeva Maria Stuarda, potom u Palma di Mallorci i Barceloni gdje je pjevala Violettu i Gildu, koju je pak pjevala i u Rimu. Veliki je uspjeh ostvarila pjevajući prvi put Donnu Annu u „Don Giovanniju“ na Festivalu Feldkirh. Osim toga nastupila je i na opernim pozornicama u Marseilleu, Salzburgu, Parizu... Kao koncertna pjevačica predstavila se u Španjolskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Argentini, Italiji i Japanu.

Na programu ovogodišnjeg riječkog koncerta polaznika masterclassa Dunje Vejzović su arije iz poznatih opera Verdija, Puccinija, Rossinija, Donizettija, Mozarta, Straussa, Glinke i Leharove operete.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.