Search
Close this search box.

Poziv za sudjelovanje u Noći performansa

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje na Noći performansa u okviru festivala Perforacije 2015. sa zasebnim programima u Rijeci, Splitu i Zagrebu. Na poziv se mogu javiti umjetnici iz Hrvatske i regije.

Festival Perforacije ove se godine održava od 25. do 29. lipnja u Zagrebu, te ranije tijekom lipnja u Rijeci i Splitu, uz gostovanje niza umjetnika iz Hrvatske, regije i svijeta, a Noć performansa se održava sa zasebnim programima u svakom od navedenih gradova.

Noć performansa je site-specific događaj u okviru kojeg Festival Perforacije poziva umjetnike da predstave instalacije, eksperimente sa svjetlom/zvukom/pokretom, različite prostorne intervencije, modele participacije s publikom, itd.

Cilj je Noći performansa omogućiti nove izvedbe koje odražavaju specifičan pristup odabranih umjetnika, ali i ostvariti nove perspektive kroz istraživanje i refleksiju u odnosu na njihovu vlastitu praksu. Cijeni se inovacija forme, ideje i estetike. Projekt je nedugo nakon prvog izdanja 2010. godine privukao inozemnu pažnju, te je tako osim u Zagrebu, gradu gdje je sve počelo, te Splitu i Rijeci, Noć Performansa održana i u Beogradu, Ljubljani i Skoplju, Francuskoj (Brest, Caen), SAD-u (New York i Portlandu), te u Grčkoj (Atena).

Do sada su mnogobrojni domaći i međunarodni umjetnici i umjetnički kolektivi svoje radove izvodili u sklopu Noći performansa. Među ostalima su to Siniša Labrović, Slaven Tolj, Željko Zorica, Room 100, Grupa ABS, Alen i Nenad Sinkauz, Ivan Marušić Klif, Filip Jovanovski, Oliver Josifovski, Ivica Buljan, Oliver Frljić i mnogi drugi.

 

Datumi izvedbi:

Subota 27.6. Zagreb (Studentski centar)

Rijeka i Split TBC

(od 22 sata)

Honorar: 1500 kn bruto, po izvedbi.

Prijava mora sadržavati:

Pismo namjere / opis projekta (do 2 kartica teksta), kratki životopis (s linkom na video nekog rada), dodatni materijali poput skica, video, fotografija (maksimalno 5 dokumenata) i predloženu tehničku listu slati isključivo na mail: perforacije@gmail.com

Rok prijave: 15. travnja 2015.

Rezultati će biti objavljeni do 15. svibnja 2015. na www.perforacije.org

Pitanja o prijavi i samom događanju slati na : perforacije@gmail.com

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE