Search
Close this search box.

Festival Perforacije i Noć performansa u Zadru

Festival Perforacije i Noć performansa, u organizaciji udruge Domino, nakon zagrebačkog izdanja koje se održalo od 29. 6. do 3. 7. te uspješnih gostovanja u Dubrovniku, Koprivnici i Rijeci, uz podršku Mreže izvedbenih umjetnosti, putuje u Zadar, zadnju lokaciju ovogodišnjeg festivala.

Zadarsko izdanje Perforacija, u petak, 23. 7. otvaraju dva performansa iz programa Noći performansa: Podržavam, Nikoline Majdak koji će se održati u 19 sati, u Elektri  u Teslinoj ulici (bivši pogon Bagat) te Srbin, Cigan, Peder i Musliman, Mirjane Đan koji će se u 20 sati održati na Forumu. U 21 sat, u bivšoj crkvi svetog Dominika slijedi predstava Shake it off, predstava koja svoju atmosferu gradi kroz fizički naboj vibracija i drhtaja, plesnih umjetnika Brune Isakovića i Mije Zalukar. Predstava je nastala u koprodukciji umjetničke organizacije Malo sutra i udruge Domino, a premijerno je prikazana na gostovanju u Rijeci u okviru Perforacija, 15. 7 u Filodrammatici.

Program 24. 7., u bivšoj crkvi svetog Dominika obogaćuju dvije plesne predstave. U 19:30 sati održat će se predstava Sjećanje u metrima, umjetnica Silvije Dogan, Stelle Leboš i Mije Zalukar, koja se bavi temom sjećanja crpeći materijal iz intimnog i osobnog prostora izvođačice. U 21 sat slijedi predstava Bill is dead, plesnih umjetnika Brune Isakovića i Mije Zalukar koji, kroz bajkovitu formu i poigravanje s vizualnim i izvedbenim arhetipovima, preispitaju odnos moći između muškarca i žene.

Gostovanje u Zadru ostvarujemo u suradnji s festivalom Zadar snova, u okviru Mreže izvedbenih umjetnosti.

Financirano sredstvima Zaklade "Kultura nova" i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE