Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Clintonovi u mjuziklu

Clintonovi u mjuziklu

Svi skandali bivšeg prvog para Amerike, Billa & Hillary Clinton, zapakirani su u biopic mjuzikl, čija se premijera očekuje 25. ožujka.
Share on facebook
Share on twitter

Bratski dvojac iz Australije Paul i Michael Hodge kreirali su mjuzikl koji se bavi 'prljavim rubljem' Clitonovih, uključujući - naravno - i čuvenu aferu Lewinsky. Predstava Clinton The Musical o kojoj se već dugo šuška, prvi je put u formi radioničke prezentacije, pred publiku izašla prošlog ljeta, a kritičari New York Timesa tad su pohvalili stihove i glavne izvođače, ali i procijenili kako je humor na 'najnižoj mogućoj razini'.

Što se odonda u materijalu promijenilo, publika će saznati 25. ožujka za kad je zakazana premijera na Off Broadwayu, a u režiji za Tony nominiranog Dana Knechtgesa, čija je inscenacija političke parodije Tail! Spin! bila iznimno hvaljena. Upravo glavna zvijezda te produkcije, Tom Galantich (poznat i po hvaljenom Dirty Rotten Scoundrels) zaigrat će jednu od dvije uloge bivšeg američkog predsjednika u Clinton The Musical. Naime, autori su naslovnog junaka odlučili rascijepiti na dva lika - poduzetnog WJ-a i 'nestašnog' Billya.

Kako kaže službena najava:

"Ako vam se učinilo da se predsjednik William Jefferson Clinton povremeno ponašao kao dvije različite osobe, niste se prevarili! Clinton The Musical istražuje dvije vrlo različite strane 42. Predsjednika SAD. Zajedno s Hillary (Rodham) Clinton, rješavat će probleme od Bijele kuće do Whitewater skandala, od saksofona do seksa, i putem kreirati povijest."

Sami Clintonovi još uvijek nisu javno komentrali cijeli projekt, no budu li - javit ćemo vam.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE