Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > ‘Jalta, Jalta’ ne smije se koristiti u predizborne svrhe

‘Jalta, Jalta’ ne smije se koristiti u predizborne svrhe

Nakon što je HDZ na svom predizbornom skupu u Varaždinu koristio skladbu 'Neka cijeli ovaj svijet' iz mjuzikla 'Jalta, Jalta', javili su se i autori iste te zabranili slične postupke u budućnosti.
Share on facebook
Share on twitter

Skladatelj Alfi Kabiljo i nasljednici tekstopisca Milana Grgića, Andrea Grgić Marasović i Dean Grgić, poslali su priopćenje medijima, a koje prenosimo u cijelosti.

***

Kao autori i nositelji autorskih prava na glazbi i tekstu skladbe "Neka cijeli svijet" neugodno smo iznenađeni time da je navedena skladba korištena u Varaždinu dana 23.11.2014. godine u političkoj kampanji predsjedničke kandidatkinje HDZ-a bez našeg znanja i suglasnosti i na način s kojim nismo suglasni.

Ovo, prije svega, jer smatramo da nije riječ o skladbi koja bi bila skladba jedne kampanje bilo koje stranke ili pojedinca nego o skladbi koja je kroz više naraštaja građana naše zemlje prepoznata kao skladba koja promiče pozitivnu poruku zajedništva. Naše neugodno iznenađenje zbog korištenja ove skladbe dodatno je pojačano i činjenicom da je skladba iskorištena bez našeg znanja i bez da je zatražena naša suglasnost za korištenje, i to sve u kontekstu političke kampanje. 

Ovakvo korištenje suprotno je odredbama mjerodavnih propisa Republike Hrvatske koji autorska djela jasno prepoznaju kao imovinu na kojoj njeni autori i nositelji autorskih prava imaju određena zakonom uređena moralna i imovinska prava. Ovakva imovina se ne može koristiti bez suglasnosti autora odnosno nositelja autorskih prava.

U tom smislu, protivimo se bilo kakvom neovlaštenom korištenju našeg autorskog djela odnosno skladbe "Neka cijeli svijet" i tražimo od svih osoba da se suzdrže od korištenja navedene skladbe u političke svrhe.

U Zagrebu, dana 28.11.2014. godine

Alfi Kabiljo, Andrea Grgić Marasović i Dean Grgić

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

2 Responses

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE