Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Priopćenja i transparenti u Rijeci

Priopćenja i transparenti u Rijeci

Na pročelju HNK Ivana pl. Zajca osvanuo je novi transparent, no za isti nije odgovorna uprava kazališta, kojoj je pak ansambl Hrvatske drame uputio pismo podrške.
Share on facebook
Share on twitter

Jutros je Udruga riječkih dragovoljaca ‘A’ bojne 111. brigade HV-a na pročelje HNK Rijeka povodom Dana sjećanja postavila transparent s natpisom ‘Zapamtite Vukovar’.
"Kazalište je javni objekt kojem je funkcija da iskazuje građansku inicijativu, pa ako su do sada s njega odaslane neke poruke, mislim da smo i mi odaslali dobru poruku", rekao je za Radio Rijeku u ime organizatora dragovoljac Tomislav Tomečić.

Na web stranicama kazališta osvanulo je pak pismo podrške članova ansambla Hrvatske drame, a koje prenosimo u cijelosti.

***

Budući da smo doznali da postoje pritisci na Gradsko vijeće da se na dnevni red Gradskog vijeća uvrsti točka o radu odnosno opozivu Olivera Frljića, ovim putem želimo dati punu podršku intendantu Oliveru Frljiću i njegovom suradniku, dramaturgu Marinu Blaževiću.

Smatramo da je vrlo neozbiljno i neodgovorno dovoditi u pitanje nečiji umjetnički rad i ravnateljstvo u tako kratkom vremenskom roku u kojem nije niti započeta realizacija njihovog programa nedavno prihvaćenog od strane istog Vijeća, što je samo dokaz da argumenti nisu umjetnički nego isključivo politički.
Osim toga, kao ansambl osjećamo da je dolaskom Olivera Frljića na mjesto intendanta stvoren prostor otvorenog dijaloga, što je nužan temelj našeg kreativnog rasta kao i slobode umjetničkog izraza.

Anastazija Balaž Lečić
Aleksandra Stojaković
Nika Mišković
Tanja Smoje
Jelena Lopatić
Andreja Blagojević
Biljana Torić
Jasmin Mekić
Igor Kovač
Jerko Marčić
Damir Orlić
Dražen Mikulić
Alen Liverić
Predrag Sikimić
Davor Jureško

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI