Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > ‘Dan D’ u Rijeci

‘Dan D’ u Rijeci

Kazališno vijeće HNK Rijeka zasjedalo je u srijedu 17. rujna, a na temu financijskog i inog stanja kuće.
Share on facebook
Share on twitter

Koliki je zapravo minus u blagajni HNK Ivana pl. Zajca? Od kad datira, tko je za njega kriv i hoće li zbog toga itko odgovorati, samo su neka od pitanja na koje javnost već danima očekuje odgovore.

Nova uprava kazališta, koja je na dužnost stupila 1. rujna, ponudila je zasad tek vrlo ozbiljne optužbe na račun bivše intendantice Nade Matošević, ali ne i bilo kakav dokaz njihove opravdanosti. Pravdajući se pri tom potrebom da se sve 'provjeri pet puta'.

Još je šutljiviji bio vlasnik kazališta, Grad Rijeka, odnosno njegovi predstavnici u Kazališnom vijeću, koji su čak odbili odgovoriti i na pitanje jesu li znali za dugove, a kamo li što znači izjava intendanta Frljića i pobočnika mu Blaževića da su 'dugovi veći no što im je bilo najavljeno'.

Jučer je pak održana sjednica Kazališnog vijeća koja bi barem donekle trebala rasvijetliti cijelu ovu priču, no njezini zaključci zasad nisu poznati javnosti. Kako tvrde naši izvori bliski riječkom HNK, tako je odlučio Grad, koji će ih sam uputiti javnosti.

Jesu li razlog tome neke dosadašnje komunikacijske nespretnosti rečenog vijeća ili pak činjenica da to tijelo i samo snosi barem dio odgovornosti za aktualnu krizu u kući - zasad je nepoznanica.

Bilo kako bilo - čim se Grad oglasi - javit ćemo vam.

 

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI