Naslovnica > VIJESTI > INFO > Kazališni rujanski Klik

Kazališni rujanski Klik

Novu kazališnu sezonu, HNK u Osijeku će, šesti put u posljednjih osam godina, otvoriti tradicionalnom manifestacijom nazvanom Kazališni rujanski Klik.
Share on facebook
Share on twitter

U sklopu te manifestacije će, od 15. do 20. rujna, biti prikazane četiri predstave iz Subotice, Virovitice i Osijeka.
Klik je prije nekoliko godina uveden kao priredba kojom će se dovođenjem popularnih gostujućih predstava otvarati nova sezona.

Tako će 15. rujna biti izvedena 'Operna noć', koncert opernih solista, zbora i orkestra Opere HNK-a u Osijeku. Dvije večeri poslije, 17. rujna, izvedba je matične predstave 'Ana Karenjina', drame Lava Nikolajeviča Tolstoja, a 18. rujna gostovanje Kazališta iz Virovitice s predstavom 'Mačka na vrućem limenom krovu', dramom Tennesseja Williamsa. Klik završava 20. rujna gostovanjem Narodnog pozorišta iz Subotice s predstavom 'Mister dolar', komedijom Branislava Nušića.

"Gostujuće predstave birali smo tako da naši gledatelji i abonenti mogu usporediti, tijekom sezone, estetike predstava u drugim kazalištima s estetikom našeg kazališta, tako da prvo pogledaju Nušića i Williamsa u izvedbi drugih kazališta, pa tijekom sezone vide i drukčije čitanje tih istih autora. Naime, mi ćemo ove sezone, između ostaloga, premijerno postaviti i Williamsovu 'Staklenu menažeriju' i Nušićevo 'Sumnjivo lice'", kaže v. d. intendanta Miroslav Čabraja.

U rujnu će biti još dvije izvedbe "Ane Karenjine", a na jednoj će se naći i članovi povjerenstva za Nagradu hrvatskog glumišta, jer je osječki HNK taj naslov kandidirao kao najbolji u kategoriji drame. Balet 'Orašar' nominiran je u pak kategoriji opere i baleta.

Ulaznice za te predstave prodavat će se po popularnim cijenama od 35 kuna.

***

Program:

Ponedjeljak 15.9. (20 sati):

OPERNA NOĆ, koncert opernih solista, zbora i orkestra Opere HNK u Osijeku

Srijeda 17.9. (20 sati):

Ana Karenjina, drama Lava Nikolajeviča Tolstoja

Četvrtak 18.9. (20 sati):

Gostovanje Kazališta iz Virovitice, Mačka na vrućem limenom krovu, drama Tennessea Williamsa

Subota 20.9. (20 sati):

Gostovanje Narodnog pozorišta iz Subotice, MISTER DOLAR, komedija Branislava Nušića

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE