Naslovnica > VIJESTI > PLES > Work in progress Sonje Pregrad i Marjane Krajač

Work in progress Sonje Pregrad i Marjane Krajač

Prikaz rada u nastanku koreografkinja Sonje Pregrad i Marjane Krajač naslovljenog 'Vrijednost je dinamični suvišak svake funkcije' održat će se u ZPCu petak 13.6. s početkom u 18 h.
Share on facebook
Share on twitter

Kako kaže službena najava:

Uprežući različite ekspertize koreografskog mišljenja, umjetničke prakse, izvedbenih formata i plesne svijesti, plesne umjetnice Sonja Pregrad i Marjana Krajač upuštaju se u svojevrsnu izvedbeno-koreografsku mapu u formi predstave koja ne odustaje od plesa kao matične stanice. Kroz različite formate rezidencije i dijaloga, prepiske i Skype razgovora, razmatranja i reformatiranja, autorice oblikuju rad koji na specifičan način rastvara ples kao predmet svog fokusa. Napuštajući kao zastarjele i nedomišljene sve trenutne kategorije razmatranja vrijednosti umjetničke prakse, ovaj se rad sastoji od niza fragmentarnih upita za koje tek treba pronaći razumljivu matricu odgovora. Utoliko je on avantura o umjetničkom, avantura o koreografskom, avantura o tehnološkom i avantura o izvedbenom.

Rad nastaje uz podršku Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba te uz potporu Hrvatskog instituta za pokret i ples kroz rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra, Performing Arts Foruma (St. Erme), izvedbenog centra Uferstudios (Berlin) te festivala Improspekcije. Produkcija: Sodaberg koreografski laboratorij.

http://vimeo.com/95496616

Ulaz na prezentaciju je besplatan.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI