Izvoz: Dani Talijanske drame u Rimu

Ansambl Talijanske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca će krajem svibnja i tijekom lipnja gostovati u Rimu.

  

Riječ je o programu Dani Talijanske drame u Rimu što je organiziran na poziv tamošnjeg Veleposlanstva Republike Hrvatske, a prezentirat će predstave i događanja posvećena kazališnoj instituciji talijanske manjine u Hrvatskoj.

Tako će u četvrtak i petak, 29. i 30. svibnja 2014., u rimskoj Accademiji d'Ungheria biti izvedena predstava Notti romane / Rimske noći.  Riječ je o melodrami suvremenog italoameričkog autora Franca D'Alessandra u režiji Edvina Liverića.

U lipnju će, a povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, u Rimu biti izvedena predstava Kafka project project: frontiere/ granice/ meje/ grens/ borders...", dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini u sezoni 2012./2013., a bit će upriličen i okrugli stol posvećen 68. godišnjici Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke dok će rimsko gostovanje završiti još jednom izvedbom predstave Notti romane / Rimske noći.

Predstava Kafka project project: frontiere/ granice/ meje/ grens/ borders... izvodit će se 26. i 27. lipnja 2014. u Complesso Monumentale di San Salvatore in Lauro odnosno u tamošnjem Salonu dei Piceni.

Posljednja izvedba predstave Notti romane / „Rimske noći bit će pak upriličena 28. lipnja u prekrasnom ambijentu vrta Complessa Monumentale di San Salvatore.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.