Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Tarantino u kazalištu

Tarantino u kazalištu

Posve nova kazališna forma zaživjela je u Los Angelesu.
Share on facebook
Share on twitter

Recept je - kažu - jednostavan. Angažirajte grupu mladih i talentiranih glumaca i pjevača, ključne scene iz opusa nekog kultong filmskog redatelja i 'začinite' ih glazbom. Sve to izmiksajte u nekom nezakazlišnom prostoru i - voila! - imate hit.

Tako ukratko glasi recept za format For The Record, novu cabaretsku formu za kojom je poludio Los Angeles, a koju su osmislili Shane Scheel, Christopher Lloyd Bratten i Anderson Davis. Dosad su proizveli osam predstava, no - očekivano - najveću je senzaciju izazvala posljednja, inspirirana opusom Quentina Tarantina.

Scene iz njegovih hitova Pulp Fiction, Death Proof, Reservoir Dogs, Jackie Brown, Inglorious Basterds i Django Unchained, pokazale su se neodoljivim mamcem za publiku, a ludo se zabavljao i sam Tarantino i to u društvu Demi Moore. Doduše, potonja je imala dodatani razlog da dođe na predstavu, u FTR naime igra njezina i kći Brucea Willisa  - Rumer Willis.

5346da777686d86f770117f1_ftr-rony-alwin-5

Glavni kreator projekta, Shane Scheel odbija, međutim, navode kako s vremena na vrijeme angažira djecu proslavljenih zvijezda samo kako bi predstavama osigurao dodatni publicitet i navodi neka od etabliranih imena koja su prošla kroz dosadašnjih osam produkcija:

Tracie Thoms (koja je igrala u Death Proof), Janel Parrish (Pretty Little Liars), Lindsay Pearce (Glee), Lindsey Gort (The Carrie Diaries), Ginifer King (The Haunted Hathaways), Reign Morton (General Hospital), Constantine Rousouli (Wicked na Broadwayu), Patrick Mulvey (Billy Elliot na Broadwayu ), Rogelio Douglas Jr. (In the Heights, također na Broadwayu), David St. Louis (Jesus Christ Superstar) i Corbin Reid (American Idiot).

FTR je jednostavno izuzetno zabavan, ali i zahtjevan posao u kojem - čini se - svi žele sudjelovati. Bilo kao izvođači, bilo kao publika.

Prije Tarantina, FTR je upriličio scenske kolaže temeljene na opusima Johna Hughesa, Baz Luhrmanna, braće Coen, Garrya i Penny Marshall te Martina Scorcesea, ali i onaj inspiriran samo jednim filmom - Boogie Nights.

Potonjeg su lokalni kritičari nazvali “Najboljim mjuziklom u povijesti mjuzikala. Ikad. Svih vremena", premda i pri takvom dijeljenju komlimenata treba imati na umu kako je kazališna scena u L.A. na zlu glasu kao jedna od najgorih u Americi usprkos količini talenata koji svakodnevno hodaju gradom.

Bilo kako bilo, FTR jetrenutno - in, pa ne bi bilo čudno da njegovi klonovi uskoro osvanu diljem svijeta.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE