Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Mobiteli i u domaćim teatrima

Mobiteli i u domaćim teatrima

Ponukani slučajem 'A Steady Rain' istražili smo ima li i među domaćom publikom onih s koji predstave gledaju - mobitelima. Ne bi čovjek vjerovao što smo pronašli...
Share on facebook
Share on twitter

Iako većina domaćih kazališta prije svake izvedbe 'odvrti' poruku kako je predstave zabranjeno fotografirati, video i audio snimati, ipak se uvijek nađe netko tko za zabrane - ne haje.

Doduše, vjerojatno najpoznatiji 'mobilni' video iz domaćih kazališta, ne spada u tu kategoriju. Snimka je to performansa Antonija Lauera i Mirana Kurspahića u gledalištu zagrebačkog HNK, a zbog kojeg je prekinuta izvedba predstave 'Dundo Maroje'. Rečeni video snimili su sami autori performansa, a istog je dana završio i u večernjim vjestima RTL-a...


Kurspahić&Lauer @ Dundo Maroje

Drugi video na našem popisu 'pravi' je snimak iz gledališta i to predstave Plesnog centra TALA 'Supersomething', a čini se da je snimljen u dvorani Janje, Zagrebačkog kazališta mladih.

No, premda je snimljen ilegalno, malo je vjerojatno da će se autori predstave protiv njega buniti jer pokazuje da se i publika, kao i izvođači tijekom predstave - dobro zabavljaju.


Supersomething

Dobro se zabavlja i autorica iduće snimke koju smo pronašli na YouTubeu, ali, nažalost, na račun izvođača. Posrijedi  je snimak predstave 'Govorite li hrvatski' autora i izvođača Joška Ševe, nastao očito tijekom izvedbe pred srednjoškolskom publikom.


Joško Ševo: Govorite li hrvatski

Posljednja dva snimka koja smo pronašli nastala su pak za gostovanja EXIT-ove hit-predstave Kauboji u Samoboru. Oba su djelo istog 'autora', a kako ih prate pohvalni komentari korisnika, malo je vjerojatno da će EXIT-ovci tražiti njihovo 'skidanje' s mreže.


Kauboji 2


Kauboji 3

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE