Search
Close this search box.

GospOUdinNOUbadi

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Svatković iliti Jedermann danas i ovdje u autorskom projektu Saše Anočića.
autorski tim funkcija
Rafael Anočićfotograf
Jelena Sušacscenograf
Jasminka Petek Krapljankostimograf
Domagoj Klasićoblikovatelj svjetla
Matija Antolićskladatelj
Saša Anočićautor teksta
Saša Anočićredatelj
Saša Anočićoblikovatelj svjetla

GospOUdinNOUbadi treći je dio "gubitničke trilogije" Saše Anočića, koju još čine predstave Kauboji i Smisao života gospodina Lojtrice, a na repertoar stiže u suradnji Teatra EXIT i Umjetničke akademije u Osijeku, čija dvojica studenata i njihov mentor (!), uz Anočića i igraju u predstavi.

"To je priča o malom čovjeku, običnom 'noubadiju' uhvaćenom u neravnopravnu borbu sa silama većim od njega. Predstava je moj autorski projekt, priča koju mislim da mi je bila dužnost ispričati", kaže Anočić.

"GospOUdinNOUbadi predstavnik je svih malih ljudi koji u besmislu svakodnevnice ne traže samo ono čega nema – smisao, nego se usuđuju tražiti i nešto više – život barem donekle dostojan čovjeka. Anočićev Svatković iliti Jedermann ostaje u istom danu i bez posla i bez djevojke, a vrlo brzo će ostati i bez svoje i mamine kućice ukoliko ne dostavi potrebnu dokumentaciju da je ta kućica baš njegova.

Stisnut je uz rub jer je oko na kućicu bacio lokalni 'tajfun' Grabijel Gramzivić. GospOUdinNOUbadi prisiljen je na posljednju bitku u svom malom životu, bitku protiv moćnih neprijatelja poput birokracije, nepotizma i naročito opasnih gospodina Nihilizma i njegove susjede, tete Korupcije.

"Birokracija, Gramzivost, Nihilizam… To su likovi koje svakodnevno susrećemo i s kojima se svakodnevno sukobljavamo. U predstavi su dobili konačan oblik dok su u stvarnom životu nevidljivi", kaže Anočić.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE