Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Saša Anočić dao ostavku na mjesto ravnatelja Trešnje

Saša Anočić dao ostavku na mjesto ravnatelja Trešnje

...i tako preduhitrio odluku zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport da ga - smijeni.
Share on facebook
Share on twitter

Saša Anočić u drugi mandat na čelu kazališta Trešnja imenovan je u vrlo dubioznim okolnostima, usprkos činjenici da u njegovom, za razliku od programa drugih dvoje pretendenata na istu funkciju (Dore Ruždjak i Saše Božića) nije bilo niti jednog, jedinog planiranog naslova.

Kazališno vijeće Trešnje, koje je tada djelovalo u sastavu  Vanda Vujanić ŠušnjarDunja Sepčić i Dora Delbianco Anočiću je dalo povjerenje nakon što se u njegovu korist (a navodno na njegovo traženje), izjasnio i ansambl kuće.

U međuvremenu, Anočić je najavljivao veliki televizijski projekt u kojem je trebao angažirati cijelo kazalište, ali od kojeg nije bilo ništa, potom premijerno predstavio film prema vlastitoj predstavi Kauboji i režirao u Gavelli, no svoj je matični teatar, čini se, zaboravio.

Još u siječnju 2013. godine pisali smo kako je Trešnja godinu dana provela bez iti jedne premijere, a puno bolje nije ni trenutno, jer je posljednji premijerni naslov u toj kući odigran u - rujnu.

Da je takvo stanje neodrživo shvatili su čini se i gradski oci, pa je Trešnja (koja je u Javnim potrebama u kulturi ostala 'dužna' nekoliko premijernih produkcija), u tekućoj godini kažnjena smanjenjem programskog proračuna za čak pola milijuna kuna.

Uz to, zagrebački Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, nezadovoljan (ne)djelovanjem Saše Anočića već danima razgovara s potencijalnim budućim nositeljima te funkcije dokazujući kako su ravanateljski natječaji u nas ipak - farsa.

Priča je konačno došla koncu u petak kad je Kazališno vijeće Trešnje, sada u sastavu Ivica PucarBoris Barberić dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, prihvatilo Anočićevu ostavku na mjesto ravnatelja, a za vršiteljicu dužnosti imenovalo glumicu i sindikalnu povjerenicu, Višnju Babić, što još treba potvrditi vlasnik kazališta tj. Grad.

O svemu tome, očekivano, na službenim stranicama kazališta, nema ni - riječi.

Anočić će, po svoj prilici, i dalje ostati zaposlenik Trešnje, ali u statusu glumca, dok bi natječaj za novog ravnatelja, prema Zakonu o kazalištima, trebao biti raspisan za najviše mjesec dana.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

  1. A i ta premijera u rujnu nije bila najvaljena… Ma što više reći. Nije smio biti izabran u drugi mandat s onakvim “programom” – nikako.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE