Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Igor Vlajnić v.d. ravnatelja riječke Opere

Igor Vlajnić v.d. ravnatelja riječke Opere

Intendantica Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Nada Matošević Orešković imenovala je Igora Vlajnića za vršitelja dužnosti ravnatelja Opere toga kazališta.
Share on facebook
Share on twitter

Igor Vlajnić dosad je u HNK bio zaposlen kao zborovođa i dirigent.

Vlajnić je rođen u Osijeku 1984. godine. Završio je studij dirigiranja na Visokoj školi za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u Lovranu. Osim u Rijeci, djelovao je i u opernim kućama u Osijeku i Sarajevu, a gostovao je u sklopu projekta UNESCO-a "Melody as a dialog among civilisation" u Francuskoj, SAD-u, Nigeriji, Kubi i Kini.

Zapažena je, stoji u priopćenju iz HNK Rijeka,i njegova aktivnost s profesionalnim i amaterskim zborovima, među kojima su zbor Opere riječkoga HNK, mješoviti zbor "Zvijezda Danica" iz Kraljevice i "Jeka Primorja" iz Rjieke.

Vlajnić dolazi na mjesto v.d. ravnatelja riječke opere nakon Saše Broz koja je u veljači podnijela ostavku. U kratkom obrazloženju navela je da odlazi jer ne može do kraja mandata ostvariti program koji je planirala i zbog kojega je prihvatila mjesto ravnateljice.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE