Naslovnica > VIJESTI > INFO > Humanitarni koncert ‘Glumci glumcima’

Humanitarni koncert ‘Glumci glumcima’

23. veljače u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu brojna hrvatska glumačka imena okupit će se na zajedničkom koncertu u čast umirovljenih kolega.
Share on facebook
Share on twitter

Pjesmom, svirkom i plesom poštovanje svojim umirovljenim kolegama iskazat će na pozornici Lisinskoga ukupno 35 glumaca, dva performera te oko 20-ak glazbenika, među kojima su imena poput Jasne Bilušić, Arijane Čuline, Mile Elegović, Bojane Gregorić-Vejzović, Gorana Navojeca, Anje Šovagović, Đanija Stipaničeva, Rade Šerbedžije, Špire Guberine i drugih, dok će poseban gost koncerta biti kantautor Arsen Dedić.

Svi će oni nastupiti 'pro bono' a pridružit će im se i orkestar Zagrebačkog gradskog kazališta Komedije te glumački bend Grupa.

Koncert su zajednički inicirali i organiziraju Sindikat hrvatskih glumaca (SHG), Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU) i Udruga za kulturu Dobar zvuk.

"Riječ je o prekrasnoj ideji kojoj je cilj podsjetiti na to da ne smijemo zaboraviti na ljude koji su nam toliko dali i toliko nam toga ostavili u naslijeđe. Ta je svečanost glazbe i glume naš mali poklon svima njima", rekao je predstavljajući projekt na tiskovnoj konferenciji u Satiričkom kazalištu Kerempuh predsjednik HDDU-a Boris Svrtan.

Dodao je kako se oko 200-tinjak umirovljenih članova toga društva zapravo i ne može govoriti kao o umirovljenicima, jer "svi oni rade i prisutni su u kazališnom, filmskom i medijskom životu Hrvatske".

Predsjednik SHG-a Žarko Savić istaknuo je kako time glumci žele pokazati koliko drže do svoje tradicije, kontinuiteta i zahvalnosti prema "onima koji su bili prije, da vide da imaju dostojne nastavljače svoje profesije".

Producenti Tomislav Kašljević i Vedran Mlikota zahvalili su svim sudionicima koncerta i istaknuli da su ideju od samog početka svi prihvatili s oduševljenjem, a ususret im je vrlo rado izišao i Grad Zagreb, koji je pokrovitelj koncerta.

Prihod će u cijelosti biti uručen umirovljenim članovima HDDU-a, od kojih mnogi i nakon niza godina provedenih na hrvatskim kazališnim daskama ne žive primjereno svojim zaslugama.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI