Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Podsjetnik: još samo par dana otvorene prijave za Festival glumca

Podsjetnik: još samo par dana otvorene prijave za Festival glumca

Rok za prijavu predstava je 21. siječanj 2022.g.

Tekst natječaja prenosimo u cijelosti.

***

U ime Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemske  županije,  suutemeljitelja Festivala glumca,  Festivalsko vijeće raspisuje

 

N A T J E Č A J

 

za   29.  FESTIVAL GLUMCA

 

I.

29. Festival glumca održat će se od 13. do 21. svibnja 2022.g.

Za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti kazališne predstave premijerno izvedene od 1. siječnja do 31. prosinca 2021.g.

Rok za prijavu predstava je 21. siječanj 2022.g.

 

II.

Za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti sva kazališta, festivali, glumačke družine  i umjetničke organizacije te pojedinci - članovi Hrvatskog društva dramskih umjetnika kao i studenti Akademije dramske umjetnosti i Umjetničkih akademija koji svojim djelom ispunjavaju uvjete natječaja. Prijavljuje se jedna (1) predstava, a u prijavi je obvezno navesti datum premijernog izvođenja predstave, dostaviti programsku knjižicu i snimku predstave, kao i ispunjeni UPITNIK koji je sastavni dio ovog Natječaja.

Pri odabiru kazališne predstave koja se prijavljuje treba uzeti u obzir sve tehničke zahtjevnosti predstave i uskladiti ih s tehničko-scenskim mogućnostima kazališta i dvorana u gradovima u kojima se predstave igraju (Vinkovci, Ilok, Otok, Vukovar, Županja).

 

III.

Izborniku Festivala treba osigurati najmanje tri (3) termina za gledanje prijavljene predstave do 30. ožujka 2022.g., a o terminima igranja predstava treba promptno i pravovremeno obavještavati Tajništvo HDDU-a (hddu@hddu.hr; gsm: 091 783 7133).

Navedeni najmanji broj osiguranih termina igranja će prema potrebi i okolnostima biti podložan promjenama, a sukladno epidemiološkoj situaciji i mjerama Stožera civilne zaštite RH.

Popis izabranih predstava koje će sudjelovati na 29. Festivalu glumca bit će objavljen 1. travnja 2022.g.

IV.

Sudionici Festivala predstave će igrati u gradovima Vinkovcima, Iloku, Otoku,  Vukovaru i Županji. Grad domaćin 29. Festivala glumca  je grad Vinkovci.

V.

Posljednjeg dana održavanja Festivala tročlani Ocjenjivački sud dodjeljuje: dvije  nagrade Fabijan Šovagović najboljim glumicama; dvije nagrade Fabijan Šovagović najboljim glumcima; nagradu Ivo Fici za najbolje ostvarenje mladom glumcu do 28 godina; nagradu Nada Subotić za najbolje ostvarenje mladoj glumici do 28 godina; nagradu Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade; nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini.

Festivalsko vijeće Festivala glumca dodjeljuje: nagradu Ivo Gregurević za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu te nagradu Zvonimir Torjanac za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca.

Nagrade se sastoje od priznanja, statua i novčanog iznosa.

VI.

Na 29. Festivalu glumca postavit će se Trijenalna izložba kazališnih plakata.

Stručni tročlani Ocjenjivački sud, u čijem sastavu će biti ugledni likovni umjetnici, izabrat će najbolji kazališni plakat koji je umjetnički oblikovan i tiskan u 2019., 2020. i 2021. godini.

Nagrađeni autor najboljeg kazališnog plakata dobit će novčanu nagradu i Priznanje na završnoj Svečanosti dodjele nagrada.

VII.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na natječaju za najbolji kazališni plakat trebaju poslati do četiri (4) različita plakata, a svaki plakat u pet (5) primjeraka.

Plakate treba poslati najkasnije do 31. ožujka 2022.g. na adresu:

ASSER SAVUS, T. Kotromanića 14, 32100 Vinkovci (s naznakom "Za izložbu kazališnih plakata").

VIII.

Svim sudionicima Festivala pokriveni su, sukladno realnom troškovniku i raspoloživim sredstvima Festivala glumca, putni troškovi, 1/3 dnevnice, hotelski smještaj na bazi punog pansiona te troškovi prijevoza scenografije dok druge  naknade nisu pokrivene (autorski honorari, dodatni troškovi i sl.).

IX.

Prijave za Festival u propisanom natječajnom roku, uz obavezno ispunjen priloženi UPITNIK, dostavljaju se na e-adresu hddu@hddu.hr (Hrvatsko društvo dramskih umjetnika /za Festival glumca/ 10000 Zagreb, Amruševa ulica  19/III. Molimo prijave NE slati poštom!

 

 

Za Festivalsko vijeće  Festivala glumca:

Marija Filipović, dipl.oec.

Izvršna producentica

 

 

U P I T N I K

za prijavljenu predstavu  29. Festivala glumca

(naziv kazališta/produkcije)

(naziv predstave)

Koliko osoba dolazi na Festival ?
a)      umjetnici:

_________________________________________________________

b)     tehnika i organizacija:

_________________________________________________________

2.  Koliko traje predstava?

__________________________________________________________

3.  Koliko traje postavljanje scene?

__________________________________________________________

4.  Koliko traje raspremanje scene?

__________________________________________________________

5. Navesti sve sudjelujuće glumice i glumce mlađe od 28 godina:

________________________________________________________

6. Predračun putnih troškova: prijevoz i 1/3 dnevnice svih sudjelujućih te trošak prijevoza scenografije na bazi jedne izvedbe:

_______________________________________________________________________

Posebne  napomene (veličina scene, tehnički uvjeti i sl.):

_______________________________________________________________________

Osoba za kontakt (ime i prezime, broj telefona/gsm/e-mail):

……………………………………………………………………………..

 

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE