Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Tko će biti ravnatelj Dječjeg kazališta u Osijeku?

Tko će biti ravnatelj Dječjeg kazališta u Osijeku?

U sjeni 'frke' oko NK Osijek gotovo je neprimjetno prošao izbor za ravnateljsko mjesto u Dječjem kazalištu 'Branka Mihaljevića'.
Share on facebook
Share on twitter

Natječaj za ravnateljsko mjesto u osječkom dječjem teatru otvoren je 3. siječnja, a na njega pristigle prijave u ponedjeljak je prvi put pregledalo Kazališno vijeće u sastavu Ivana Sudić (predsjednica), Dragutin Hedl, Dario Grgić, Tihomir Grljušić i Zoran Grkinić.

''Samo smo se sastali, otvorili dvije pristigle kuverte i utvrdili kako su obje prijave valjane. Sada ćemo u idućih tjedan dana svatko za sebe proučiti dokumente oba kandidata te posebno njihove četverogodišnje programe rada Dječjeg kazališta do 2018. Do polovine veljače, do kada nam je rok, predložit ćemo jednog kandidata, a konačnu odluku o njegovom potvrđivanju donosi Gradsko vijeće Osijeka'', izjavila je nakon sastanka medijima Sudić.

Premda nam nije željela reći čija su imena na prijavama, u Osijeku je javna tajna kako su to i ovaj put učinili "vječni" protukandidati – aktualna ravnateljica Jasminka Mesarić, koja se na toj funkciji nalazi već pune 22 godine, te Ivica Lučić, diplomirani pravnik i dugogodišnji glumac kazališta.

Identična konkurencija pred vijećima je bila i na pretodna tri natječaja, no svaki je put u njoj pobjeđivala Mesarić. Hoće li tako biti i ovaj put, saznat ćemo do sredine veljače.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI