Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > I DK Branka Mihaljevića je u minusu!

I DK Branka Mihaljevića je u minusu!

I drugi osječki teatar prošlu je godinu završio sa značajnim financijskim gubitkom. [DOKUMENTI]
Share on facebook
Share on twitter

Kako je vidljivo iz izvješća dostavljenog Gradskom vijeću Osijeka, Dječje kazalište Branka Mihaljevića prošlu je godinu završilo s ukupnim minusom od 730.908 kn!

Od toga preneseni manjak prihoda i primitaka nad izdacima i rashodima iz prethodnih godina iznosi 563.831 kune, a uprošloj je godini povećan za 167.077 kn i odnosi se, kako stoji u izvješću "na manje ostvarene prihode, dok su troškovi pratili planirane i ugovorene programe.".

Kako piše sad već bivša ravnateljica kazališta, Jasminka Mesarić, do minusa je došlo zbog investicijskog održavanja, odnosno popravka krova kazališta i troškova organizacije 24. SLUK-a, a za koji je Ministarstvo kulture odlučilo smanjiti dotaciju.

Ravnateljica je navela i kako manjak planira pokriti povećanjem vlastitih prihoda u tekućoj sezoni, no u međuvremenu nije dobila novi mandat, pa zadatak 'začepljivanja' ove financijske rupe ostaje njezinom nasljedniku.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI