Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > TRAFIK slavi 15. rođendan

TRAFIK slavi 15. rođendan

Mini festivalom od 18. do 24. srpnja Tranzicijsko-fikcijsko kazalište TRAFIK ove godine obilježava petnaestu godišnjicu djelovanja.
Share on facebook
Share on twitter

Program naslovljen 15 godina TRAFIK-a počinje na plaži bivšeg Park hotela na Pećinama, gdje će 18. srpnja u 21 sat biti izvedena predstava Pozdrav s Jadrana. To je prva od tri predstave koje se izvode u sklopu festivala Riječke ljetne noći – druga je 19. srpnja Destinacija TRAFIK: Divljač u 21,30 u Skladištu 41 u Porto Barošu, a treća Diva 20. srpnja u 21,30 također u Skladištu 41 u Porto Barošu.

U nedjelju, 21. srpnja, u okviru Ljeta na Gradini bit će u 21.30 izvedena predstava Jalova, a obljetnički će program biti zaključen novim projektom – 15 minuta TRAFIK-a – u bivšoj tvornici »Rikard Benčić«, 23. i 24. srpnja u 21 sat.

"Prostor nekadašnjeg »Benčića« odabrali smo radi toga što će ovdje biti budući Muzej moderne i suvremene umjetnosti. To nam se učinilo kao zanimljiva ideja, u smislu da umjetnici mogu biti ti koji iniciraju muzej, jer je obično obratno. U predstavi sudjeluju Lara Badurina, Silvia Marchig, Gordana Svetopetrić, Edvin Liverić, Andrej Mirčev, Josip Maršić, Iva Nerina Sibila i ostatak TRAFIK-a. Koristit ćemo različite prostore unutar zgrade bivše šećerane" – najavio je Žak Valenta .

Referirajući se na Andyja Warhola i njegovo proročanstvo o 15 minuta slave, koje u budućnosti čekaju sve nas, TRAFIK najavljuje kako novim projektom ironizira i sebe, i društvo i situaciju na globalnoj razini.

Sve navedeno pratit će i izložba TRAFIK-ovih plakata, a Hrvatska televizija snima za Treći program dokumentarac o ovoj riječkoj nezavisnoj kazališnoj skupini.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE