Armada

PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
TRAFIK ima novu predstavu koja već stoljećima gubi bitku s kazalištem...
autorski tim funkcija
Josip Maršićoblikovatelj zvuka
Dobriša Radovanovićautor grafičkog oblikovanja
Mila Čuljakautor
Iztok Hrgakostimograf
Selma Banichautor
Jasna Bajloscenograf
Marin Alvirautor
Marin Alvirskladatelj
Magdalena Lupi Alvirdramaturg
Alan Vukelićoblikovatelj svjetla
Adam Semijalacskladatelj
izvođači uloge
Marin Alvir
Mila Čuljak

Riječki TRAFIK po mnogočemu je  jedinstvena grupacija autora i performera, na hrvatskoj nezavisnoj kazališnoj sceni. Rad su započeli 1998. predstavom na specifičnoj lokaciji – Hodač, kojom su uspostavljene tematske odrednice i izričaj unutar kojih se Trafik (Tranzicijsko-Fikcijsko Kazalište) dalje razvija, uvijek vezane za pitanja identiteta pojedinca izgubljenoga na margini vremena i prostora.

U predstavama koje slijede – Europa pleše, Beaufortova ljestvica, Kino predstava, Pozdrav s Jadrana, Gramatika, Utjelovljenje, Destinacija Trafik: Divljači Diva – Trafik nastavlja pomicati granice na razmeđi kazališta, pokreta, fizičkog teatra i multimedije ne odustajući od svoje specifične poetike.

Isto je i s njihovom najnovijom predstavom Armada, koju najavljuju ovako:

Ova predstava već stoljećima gubi bitku s kazalištem.

Pa umjesto da po pročeljima ovog grada uklesuje Armadom protiv fašizma, ona nastavlja izlučivati sve svoje psovke, to-to-torpeda i šaržere prema nama s naredbom: Kremirati sve! Sve predstave, sve glumce i glumice, sve filmske poljupce, sve metke i mikrofone.

Između koncerta i dokupredstave, kao kakva duhovita studija o gubljenju i ponovnom pronalaženju kazališne sreće i zajedništva, ona odbija misliti svoje tijelo zamjenjujući ga tuđim, podjednako dirljivim, mističnim i jebozovnim kao što je Miikeovo porađanje odraslog čovjeka. I ako još nekome na ovom svijetu nije jasno zašto opstrukcija misli kazalište dok se likovi presvlače u vaše omiljene glumce – reći će vam da je nastala prije nego što ste mogli shvatiti što ona jest. Zato ne preostaje vam drugo do staviti masku na vlastito lice i postati čovjekom s tisuću…, bezglavo uzvikujući: Živjela!

Na kraju, računica je samo vaša – s flotom ili bez nje – ona hrabro nastavlja biti jedina predstava koja može biti ja.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter