Naslovnica > PREDSTAVE > Destinacija Trafik: Divljač

Destinacija Trafik: Divljač

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U predstavi kojom slavi 10 godina postojanja TRAFIK se ponovo vraća rubovima grada i mjestima na kojima se ukazuju neki novi stanovnici njegovog imaginarija.

Dugogodišnjim bavljenjem pojedincima na margini, TRAFIK je uvijek iznova istraživao intrigantne teme identiteta i tijela. Sada, deset godina kasnije, TRAFIK se u obljetničkoj predstavi Destinacija Trafik: Divljač ponovo vraća rubovima grada i mjestima na kojima se ukazuju neki novi stanovnici njegovog imaginarija.

Kako kaže službena najava:

Oni su pomalo nevidljivi ili povremeno vidljivi, pojavljuju se sporadično, u ritmu plesnih melodija mediteranskih luka kao tijela u tranzitu s dozvolom za ulazak u grad. Ta tijela u putovanjima, prenošena brodskim flotama, iznenada mijenjaju kurs življenja. U stalnim gibanjima, pauzama i samoćama, odupiru se žudnji tijela za potpunim.

Kako načiniti to tijelo? Kako biti promoćudan i začudan, provokativan i senzibilan, svoj, a opet netko drugi?

Uz dosadašnje TRAFIK-ove kazališne destinacije, kao mjesto oživljavanja nove predstave, odlučili smo izložiti naše neostvarene želje i fiktivna putovanja nekim „drugim" postojanjima. Na taj način mikrosvijet „Trafikanata" i „Trafikantica" zakopat će u svijet riječkog "undergrounda", ponovo zaploviti s cabaretskim putnicima na brodu Barba Rude, otkriti zaboravljeni svijet dlakavih striptizeta u nekadašnjem Plavom Jadranu i odsviranih plesnjaka na vrhu hotela Neboder. Potražiti još skrovitija mjesta na kojima su se okupljali mornari - prolaznici, lokalni čudaci i prenaglašeno našminkane žene s čudnovatim frizurama. Prihvaćajući raznolikosti Žudnog Tijela putujemo prema mjestima na kojima možemo biti to Drugo - kompletno, gdje okolina  ne određuje rubove našeg tijela, gdje se maštom i fikcijom odlazi s onu stranu drugačijeg, uznemirljivog i tajnovitog - kazališnog.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter