Naslovnica > PREDSTAVE > Destinacija Trafik: Divljač

Destinacija Trafik: Divljač

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U predstavi kojom slavi 10 godina postojanja TRAFIK se ponovo vraća rubovima grada i mjestima na kojima se ukazuju neki novi stanovnici njegovog imaginarija.
autorski tim funkcija
Matea Pasarić maske
Mila Čuljakautor
Mila Čuljakautor koncepta
Mila Čuljakizbor glazbe
Iztok Hrgakostimograf
Edvin Liverićautor
Selma Banichautor
Selma Banichizbor glazbe
Silvia Marchigautor
Lara Badurinascenograf
Lara Badurinaoblikovatelj svjetla
Marin Alvirskladatelj
Magdalena Lupi Alvirautor
Magdalena Lupi Alvirautor koncepta

Dugogodišnjim bavljenjem pojedincima na margini, TRAFIK je uvijek iznova istraživao intrigantne teme identiteta i tijela. Sada, deset godina kasnije, TRAFIK se u obljetničkoj predstavi Destinacija Trafik: Divljač ponovo vraća rubovima grada i mjestima na kojima se ukazuju neki novi stanovnici njegovog imaginarija.

Kako kaže službena najava:

Oni su pomalo nevidljivi ili povremeno vidljivi, pojavljuju se sporadično, u ritmu plesnih melodija mediteranskih luka kao tijela u tranzitu s dozvolom za ulazak u grad. Ta tijela u putovanjima, prenošena brodskim flotama, iznenada mijenjaju kurs življenja. U stalnim gibanjima, pauzama i samoćama, odupiru se žudnji tijela za potpunim.

Kako načiniti to tijelo? Kako biti promoćudan i začudan, provokativan i senzibilan, svoj, a opet netko drugi?

Uz dosadašnje TRAFIK-ove kazališne destinacije, kao mjesto oživljavanja nove predstave, odlučili smo izložiti naše neostvarene želje i fiktivna putovanja nekim „drugim" postojanjima. Na taj način mikrosvijet „Trafikanata" i „Trafikantica" zakopat će u svijet riječkog "undergrounda", ponovo zaploviti s cabaretskim putnicima na brodu Barba Rude, otkriti zaboravljeni svijet dlakavih striptizeta u nekadašnjem Plavom Jadranu i odsviranih plesnjaka na vrhu hotela Neboder. Potražiti još skrovitija mjesta na kojima su se okupljali mornari - prolaznici, lokalni čudaci i prenaglašeno našminkane žene s čudnovatim frizurama. Prihvaćajući raznolikosti Žudnog Tijela putujemo prema mjestima na kojima možemo biti to Drugo - kompletno, gdje okolina  ne određuje rubove našeg tijela, gdje se maštom i fikcijom odlazi s onu stranu drugačijeg, uznemirljivog i tajnovitog - kazališnog.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter