Login za korisnike

Diva

Riječki TRAFIK predstavlja rijetku biljku na domaćim repertoarima: lecture performance iliti predstavu-predavanje, a koja je autorski projekt Edvina Liverića.

***

Projekt Diva zamišljen je kao multimedijalni lecture performance (predstava-predavanje) koji istražuje i razrađuje, u sociološkom i kulturološkom smislu, pojam diva, pokošavajući ga demistificirati.

'Diva' je inspirirana studijom Richarda Dyera Heavenly Bodies u kojoj on obrađuje pojam zvijezde od početaka filmske industrije do danas, propitujući odnos privatnog/javnog, individue/društva, iskrenog/izmišljenog, tjelesnog/mentalnog. Zanima ga kako se postaje zvijezdom te što istu u percepciji publike čini slavnom i nedodirljivom, kakva je mašinerija (press, moda, marketing) koja ju stvara i koja je prava pozadina (istina) te industrije?

'Diva' tako koristi stvarne podatake iz života diva koje su obilježile “zlatno doba” Hollywooda, kao što su; Mae West, Greta Garbo, Marlene Dietrich, Joan Crawford, Marylin Monroe, Ava Gardner, Bette Davis, Anna Magnani, Sophia Loren…

autorski tim
Nataša Mihaljčišinkostimograf
Marin Lukanovićautor videa
Edvin Liverićredatelj
Dalibor Fugošićoblikovatelj svjetla

izvođači
Edvin Liverić

Odgovori

POVEZANE VIJESTI