Diva

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Riječki TRAFIK predstavlja rijetku biljku na domaćim repertoarima: lecture performance iliti predstavu-predavanje, a koja je autorski projekt Edvina Liverića.
autorski tim funkcija
Nataša Mihaljčišinkostimograf
Marin Lukanovićautor videa
Edvin Liverićredatelj
Edvin Liverićscenograf
Edvin Liverićautor teksta
Dalibor Fugošićoblikovatelj svjetla
izvođači uloge
Edvin Liverić

Projekt Diva zamišljen je kao multimedijalni lecture performance (predstava-predavanje) koji istražuje i razrađuje, u sociološkom i kulturološkom smislu, pojam diva, pokošavajući ga demistificirati.

'Diva' je inspirirana studijom Richarda Dyera Heavenly Bodies u kojoj on obrađuje pojam zvijezde od početaka filmske industrije do danas, propitujući odnos privatnog/javnog, individue/društva, iskrenog/izmišljenog, tjelesnog/mentalnog. Zanima ga kako se postaje zvijezdom te što istu u percepciji publike čini slavnom i nedodirljivom, kakva je mašinerija (press, moda, marketing) koja ju stvara i koja je prava pozadina (istina) te industrije?

'Diva' tako koristi stvarne podatake iz života diva koje su obilježile “zlatno doba” Hollywooda, kao što su; Mae West, Greta Garbo, Marlene Dietrich, Joan Crawford, Marylin Monroe, Ava Gardner, Bette Davis, Anna Magnani, Sophia Loren…

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE