Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > ‘Pazi Hodač!’ za Kamova

‘Pazi Hodač!’ za Kamova

U subotu, 15. svibnja, točno u podne, u pothodniku na Piramidi u Rijeci dogodit će se izvedba performansa kojim se TRAFIK vraća mjestu i temama izvornog 'Hodača' iz 1998.
Share on facebook
Share on twitter

U gotovo istom sastavu kao i prije dvanaest godina (autorski tim osnažen je Selmom Banich, dok su se izvođačima priključili mladi performeri udruge Prostor + Tanja Kalčić, Vladimir Ježić, Marko KalcJasmin Vrban), riječki TRAFIK u subotu, 15. 5., na istom mjestu (pothodnik na Piramidi), u 12 sati izvodi performans 'Pazi Hodač!', kao hommage dvama bitnim punktovima koji su oblikovali njihov rad: pjesniku psovača i anarhije Janku Poliću Kamovu, te kultnoj predstavi 'Hodač' iz 1998.


Hodač 1998. /autorica: Magdalena Lupi, koautori i izvođači: Iva Nerina Sibila (alt. Silvia Marchig), Alex Đaković, Edvin Liverić, Žak Valenta, scenografija i svjetlo: Lara Badurina, glazba: Ivan Šarar 

S 'Hodačem' TRAFIK uspostavlja tematske odrednice i izričaj unutar kojih se i dalje razvija, uvijek vezane za pitanja identiteta i pojedinca, izgubljenoga na margini vremena i prostora. U prazne Kamovljeve cipele Hodača iz 1998. sada će uskočiti njegovi nastavljači iz 2010, a zidovi će opet nositi uvijek iznova aktualnu i - kaže TRAFIK - imperativnu poruku postkonceptualnog umjetnika i pjesnika Vlade Marteka iz 1981.: Čitajte Kamova!

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE