Naslovnica > PREDSTAVE > 15 minuta Trafika

15 minuta Trafika

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Referirajući se na Andyja Warhola i njegovo proročanstvo o 15 minuta slave, koje u budućnosti čekaju sve nas, TRAFIK novim projektom ironizira i sebe, i društvo i situaciju na globalnoj razini.

Petnaestu godišnjicu djelovanja riječko Tranzicijsko-fikcijsko kazalište obilježilo je projektom 15 minuta Trafika izvedenim u prostoru bivše tvornice “Rikard Benčić” u kojem bi u budućnosti trebao biti Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Riječ je o trenutačno derutnom i zapuštenom prostoru, koji se nametnuo kao neka vrsta tranzicijskog međuprostora između nekadašnje tvornice i mogućeg muzeja.

U autoironijskom pozivanju na warholovskih “petnaest minuta slave”, “trafikovci” u ovom obljetničarskom projektu propituju vlastiti identitet, nudeći svojevrsnu retrospektivu svojih dosadašnjih predstava. Umjetnici TRAFIK-a tako sebe pozicioniraju u muzejski kontekst, najavljujući ono što bi taj prostor tek trebao biti, izlažu svoju prošlost a pridružuju im se i poznate ličnosti iz svijeta umjetnosti. Putovanje virtualnim muzejom završava izložbom na kojoj su postavljeni plakati TRAFIK-ovih predstava u posljednjih petnaest godina. Tako ovaj projekt koji se kreće rubovima različitih izvedbenih formi na kraju dobiva i izložbeni okvir.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE