Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Izvoz: Mužek na otvorenju festivala u Bayreuthu

Izvoz: Mužek na otvorenju festivala u Bayreuthu

Najsvečanija od svih proslava Wagnerove godine bit će naravno festivalska sezona u njegovu Bayreuthu, na čijem će samom otvorenju, uz prijenos u kino-dvorane diljem svijeta, pjevati i Tomislav Mužek. No, to nije sve... [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Ovogodišnji festival u Bayreuthu započinje 25. srpnja izvedbom Der fliegende Holländer hvaljenom lanjskom premijerom u režiji Jana Philippa Glogera, a koja je diljem svijeta umjesto zbog same inscenacije postala vijest zbog izmišljenog skandala s tetovažom Evgenija Nikitina. 

Nikitin u predstavi neće nastupiti ni ove godine, ali zato hoće Tomislav Mužek u ulozi Erika. Nažalost, usprkos činjenici da će prva od šest festivalskih izvedbi rečene predstave biti izravno u HD rezoluciji prenošena u više od 100 kino dvorana diljem svijeta, nećemo je moći vidjeti u Hrvatskoj, i to isključivo zahvljajući inertnosti domaćih zastupnika Cineplexx franšize koja prijenose i realizira!

Kako će se rečeni Mužekov angažman protegnuti do 24. kolovoza nećemo ga gledati ni u domaćoj inačici Holländera koju pod nazivom Ukleti Holandez za Splitsko ljeto, odnosno nekadašnju Mužekovu matičnu kuću, HNK Split, priprema Branko Brezovec. Tamo će pak ulogu Erika pjevati Branko Robinšak, dok je naslovna rola pripala - Kevinu Shortu. 

http://www.youtube.com/watch?v=yJb4E_7TxIU

No, to nije jedina poveznica Splitskog ljeta s ovogodišnjim izdanjem Bayerutha. Naime, u slavu 200. obljetnice rođenja svog idejnog oca, festival će premijerno izvesti novu verziju Prstena Nibelunga, čija je režija povjerena Franku Castorfu, a koji je opet za scenografa odabrao - Aleksandra Denića, autora scenografije lanjske premijere Splitskog ljeta - predstave Adio kauboju.

Prvi dio Prstena - Rajnino zlato, premijerno je na programu već drugog dana festivala, 26. srpnja, a Castorf najavljuje kako će radnju smjestiti neposredno nakon Drugog svjetskog rata, kao potragu za zlatom današnjice - naftom.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI