Search
Close this search box.

Tjedni pregled br 7. [11.-18.2.13.]

Tri premijere, dva gostovanja, jedan festival, jedna obljetnička izvedba i jedan prijenos iz Meta, novosti su na ovotjednim repertoarima domaćih teatara.

srijeda 13/02/13

  • Gospođa Robinson zavest će mladog Benjamina, koji bi joj mogao biti sin, da bi ovaj potom pobjegao s njezinom vlastitom kćerkom. Od romana preko filma do Komedijine pozornice, pod vodstvom Aide Bukvić, zavođenje će u klasi Sanje Marin diplomirati Ivan Magud. Premijera Diplomca u Komediji započinje u 19:30 h.

 

četvrtak 14/02/13

  • Hvaljeni tekst njemačkog suvremenog autora Rolanda Schimmelpfenniga, žestoka je kritika kapitalizma kroz svakodnevnicu zaposlenika jedne marketinške agencije. Režiju predstave Push up 1-3 nastale u koprodukciji zagrebačke Gavelle i HNK Šibenik potpisuje Dario Harjaček, a premijera je u Šibeniku zakazana za 20:00 h.
  • u HNK Osijek te će večere pak gledatelje 'počastiti' koncertom članova ansambla Drame Narodnodnog pozorišta iz Subotice, naslovljenim K'o nekad u pola osam, a na kojem izvode velike hitove s prostora ex-Yu.

http://www.youtube.com/watch?v=2mGqmv9_IxU

petak 15/02/13

  • povodom 440. obljetnice Seljačke bune u zagrebačkoj će se Komediji zbiti svečana izvedba rock-opere Gubec-beg
  • u KD Lisinski će pak iste večeri Teatar Gavran premijerno predstaviti Noć bogova, jubilarnu dvadesetu premijeru tog teatra, a koja - naravno - nastaje prema tekstu kućnog im pisca Mire Gavrana. Kralj, kraljeva dvorska luda i dvorski pisac jedne će večeri malo previše popiti, pa će događaji krenuti neočekivanim tijekom, a da tako bue pobrinut će se redatelj Robert Raponja
  • U Virovitici se pak gostovanjem predstave Krojcerova sonata nastavlja 9. VIRKAS. U pitanju je monodrama nastala prema istoimenoj Tolstojevoj noveli, a koju u produkciji Teatra kabare iz Tuzle izvodi Vlado Kerošević

subota 16/02/13

  • posljednja repertoarna novost tjedna bit će prijenos uživo iz Metropolitana, a koji osim u KD Lisinski možete pogledtai i u Cineplexxima diljem zemlje. Ovog tjedna iz Meta u HD tehnici stiže Rigoletto, premijerno izveden koncem siječnja i smješten u Las Vegas (!). U glavnoj ulozi nastupa – Željko Lučić!

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE