50. Terapija

Teatar Rugantino obilježava 50. izvedbu svoje predstave ‘Terapija’ u petak, 15. velječe (u 20 sati) u KD Lisinski.

  

Predstava Terapija premijerno je izvedena 15.11.2011. godine, a nastala je prema tekstu Jordana Cvetanovića (1982, Nikšić) mlade srpske dramatičarske zvijezde u usponu. Sam tekst pak praizveden je 2009. praizveden je u beogradskom Ateljeu 212 u režiji Gorana Markovića, a potom u lipnju 2011. godine postavljen i na Off-Broadwayu u Helen Mills Theatre, s Katarinom Radivojević u jedinoj ženskoj ulozi.

Riječ o seriji monologa u kojima troje glumaca igra osmero likova obraćajujući se  psihoterapeutu, točnije gledalištu, s pričama  o bezglavoj trci za profitom, stresu na poslu, ratnim traumama devedesetih, neprihvaćanju homoseksualnosti unutar obitelji…

Hrvatsku produkciju režirala je za Teatar Rugantino – Maja Šimić, a u njoj igraju Luka DragićSiniša Popović i Gordana Gadžić. Potonja je ujedno i osnivačica Teatra Rugantino koja o obljetničkoj izvedbi kaže:

"Usprkos najtežim uvjetima u kojima radmo u posljednje dvije godine, ipak došli smo do ovog značajnog jubileja – 50. Izvedbe Terapije.

Za neovisno kazalište koje ne radi komercijalne predstave, ovo je realno veliki uspjeh. Ujedno ovo je i početak našeg jačeg povezivanja s umjetnicima iz regije."

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.