Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Hrvatski kazalištarci nagrađeni u Mostaru

Hrvatski kazalištarci nagrađeni u Mostaru

Dodjelom nagrada sinoć je u Mostaru završen XII. međunarodni festival komedije 'Mostarska liska 2015.'.
Share on facebook
Share on twitter

Na ovogodišnjem festivalu u natjecateljskom dijelu izvedeno je sedam predstava i to Chick lit Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara, Šta ćemo sad Narodnog pozorišta Mostar, Balkanski špijun u Sarajevu Narodnog pozorišta Sarajevo, ThisCasting" Teatra Rugantino iz Zagreba, 39 stepenica Narodnog pozorišta Tuzla, Prevaranti u suknji Knjaževsko - srpskog teatra iz Kragujevca i predstava Njuške Teatra EXIT iz Zagreba.

Stručni žiri festivala, koji su činili predsjednik Admir Glamočak te članice Jasna Žalica i Tatjana Šojić, najboljom predstavom u cjelini na ovogodišnjem Festivalu proglasio je Njuške Teatra Exit iz Zagreba.

Najboljom glumicom proglašena je Mirela Videk, za ulogu u predstavi ThisCasting Teatra Rugantino iz Zagreba, a za najboljeg glumca Izudin Bajrović za ulogu u predstavi Balkanski špijun u Sarajevu, Narodnog pozorišta Sarajevo.

Veliku lisku Ahmed Obradović za najbolju režiju dobila je Nina Kleflin za predstavu 39 stepenica, Narodnog pozorišta Tuzla.

Po izboru publike, najboljom je proglašena predstava Šta ćemo sad Narodnog pozorišta Mostar.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI