Search
Close this search box.

Moja nuklearna ljubav

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Ispovjedi slomljenih srca s Forum.hr polazište su za novu predstavu Olje Lozice.
autorski tim funkcija
Ana Sekulićscenograf
Ana Sekulićkostimograf
Matko Botićdramaturg
Olja Lozicaautor
Olja Lozicaredatelj
Marino Frankolaoblikovatelj svjetla
Marija Kolbproducent

Predstava je nastala po motivima priča s Forum.hr-a, autora pod pseudonimima KRFLNK, Nisamtoja i Pbeatz, u rubrici Usamljena srca, pod temom Kad si jadna šupendara (priče iz prošlosti), koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom Drito Konj, a u kojima je snažna želja za ljubavnim odnosom stvarala neravnopravnost među partnerima.

Ovim jedinstvenim projektom, koji prikazuje stvarne i istinite priče o hrvatskim ljubavnim vezama, koje su forumaši objavljivali, željeli smo skrenuti pozornost da i ljubav može postati bolešću. Naime, manična potraga i zabluda o pravoj osobi može dovesti do manipulacije i mazohizma“ - kaže redateljica Olja Lozica .

Dramaturg Matko Botić dodaje kako „Moja nuklearna ljubav obrađuje priče kojima duhovitost uz neopterećeni, opušteni šarm, priskrbljuje autoironični odmak pripovjedača, sadržan u njihovu vremenskom i emocionalnom odmaku od intenzivne bolesti ljubavi.

Autor jedne od objava koje su korištene u predstavi, koji objavljuje pod imenom Pbeatz, ističe kako su „šupendare jedna ogromna i kompleksna tema o kojoj se da napisati knjiga s jako puno stranica... Što se mene tiče kada bih mogao birati - biti šupendara ili suprotno, smatram da je dar biti šupendara jer te ništa ne može gurnuti prema zrelosti kao trenutak kada shvatiš da si s potpuno krivim izborom, te da gurati svom silom nešto što ne postoji iz straha da ne budeš odbačen, postaje i žalosno i smiješno.“

Predstava je diplomski projekt studentice Marije Kolb, na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, pod mentorstvom doc. Tatjane Aćimović.

Projekt je nastao u koprodukciji Teatra Rugantino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti te u suradnji s Muzejem prekinutih veza.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE