Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Zimski prijelazni rok u HNK Osijek

Zimski prijelazni rok u HNK Osijek

S početkom 2013. došlo je do ozbiljnih kadrovskih promjena u Drami HNK Osijek.
Share on facebook
Share on twitter

S prvim danom 2013. godine u mirovinu je otišla doajenka ansambla Drame HK Osijek, Ana Stanojević, a umjesto nje u Osijeku su odlučili zaposliti Jelenu Perčin.

kako kaže intendant osječkog HNK, Božidar Šnajder:

"Ana Stanojević, doista velika glumica, s prvim danom nove godine službeno je otišla u zasluženu mirovinu, ali lijep oproštaj priredit ćemo joj 22. siječnja, kada ćemo odigrati svečanu izvedbu predstave Vedri duh, u kojoj ona glumi. Iako nam je jako žao što nakon niza desetljeća više neće biti dio ansambla, njezinim odlaskom otvorila se mogućnost da u Drami zaposlimo novu glumicu. Odlučio sam se za jedno atraktivno ime – Jelenu Perčin. Želja nam je također uskoro ansambl osvježiti s još nekoliko mladih glumačkih imena, bivših studenata Umjetničke akademije u Osijeku", najavljuje Šnajder.

Jelena Perčin već je dobila prvi glumački zadatak u Osijeku – 18. veljače počinju probe za dramsku predstavu Hotel Slobodan promet Georgesa Feydeaua, u režiji Sulejmana Kupusovića. “Jelena će to odraditi honorarno, a planiramo je i za podjelu za predstavu Navještenje u režiji Petra Selema za Osječko ljeto kulture 2013. godine. Stalno zaposlena članica našeg ansambla trebala bi postati od rujna”, najavljuje intendant.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI