Naslovnica > VIJESTI > PLES > Koliko vrijedim – od valorizacije do plesa

Koliko vrijedim – od valorizacije do plesa

U ponedjeljak 19.11. i utorak 20.11. u medijateci Zagrebačkog plesnog centra (Ilica 10), od 10:00 do 17:00 h, održat će se okrugli stol i predavanje ''Koliko vrijedim - od valorizacije do plesa''. Ulaz je slobodan.

Projekt  "Koliko vrijedim - od valorizacije do plesa" okuplja  odabrane umjetnike koji će se kroz svoje pojedinačne primjere baviti procesima valorizacije u području suvremene umjetnosti s fokusom na specifičnosti uvjeta produkcije i mehanizama distribucije u području suvremenog plesa. Valorizacija je ovdje mišljena kao širi metodološki alat u odnosu na međuovisnost ekonomskih i estetskih logika valorizacije. Početna točka je empirijsko istraživanje u svojevrsnom konstruiranom radnom kontekstu, a obuhvatiti će teme uvjeta rada, edukacijskih procesa, tokova prihoda te funkcioniranja osobnog simboličkog kapitala na tržištu umjetnosti.

 

 

Sudjelovat će: Nino Bokan, Selma Banich, Mila Čuljak, Sandra Fijan, Vesna Hanaček, Vedrana Klepica, Ana  Kreitmeyer, Irena Mikec, Petra Milojković, Željka Sančanin, Melita Spahić, Zrinka Užbinec i Ana Vnučec. Izlagati će Ivana Hanaček (19. studenog s početkom u 13:00h- Od kritičkog potencijala do repolitizacije umjetnosti) i Sonja Pregrad (20. studenog s početkom u 13:00 h- Online izvedbena mapa: kako vrijedi praksa – praksa: kako vrijedi). Autori ovog projekta su Marjana Krajač i Jacob Peter Kovner, a suradnik na projektu je Marko Kostanić. Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Hrvatskog instituta za pokret i ples/Zagrebački plesni centar i Uferstudios/Tanzfabrik Berlin.

Teatar.hr financiraju isključivo njegovi čitatelji pretplatama ili donacijama.
Ukoliko nas želite podržati donacijom to možete učiniti ovdje, a pretplatiti se možete ovdje.
Hvala vam!

Odgovori

POVEZANE VIJESTI