Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Kokan Mladenović podnio ostavku

Kokan Mladenović podnio ostavku

Nakon što je Savjet za kulturu Skupštine grada Beograda preložio da ga se smijeni smjesta ravnatelja Ateljea 212, Mladenović je jučer podnio ostavku.
Share on facebook
Share on twitter

Nakon višemjesečnih zahtjeva gotovo cijelog ansambla Ateljea 212 za smjenu Kokana Mladenovića s mjesta ravnatelja Ateljea 212, prekjučer je isti zahtjev gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu uputio i Savjet za kulturu Skupštine. Njegova predsjednica Savjeta Milena Dragićević Šešić, medijima je pojasnila:

"Mi smo dali samo svoje mišljenje jer se postavlja pitanje ko bi igrao u Ateljeu 212 ako bi Kokan Mladenović ostao upravnik. Skupština grada imenuje i razrešava upravnike pozorišta pod njenom ingerencijom"

Očekivano, Maldenović se cijelom situacijom našao - uvrijeđen, pa je prvo uzvratio medijskim istupom u kojem se požalio da je žrtva samovolej glumaca, a potom i podnio ostavku.

"Nije dobro za našu kulturu da grupa glumaca svojom neobrazloženom samovoljom ucenjuje Skupštinu grada i dovodi u pitanje funkcionisanje značajnog pozorišta kakvo je sigurno Atelje 212. Lične kvalifikacije i emotivna frustriranost ne mogu biti profesionalne norme zbog kojih su pretili štrajkom i Savet za kulturu je to morao da zna pre nego što je poslao mišljenje gradonačelniku.", izjavio je.

Članica nasambla Ateljea 212 i članica Upravnog odbora kazališta, Gorica Popović Mladenovićevu je odluku prokomentirala riječima:

"Veoma smo zadovoljni i okrećemo se budućnosti. Presrećni smo. Mi smo očekivali ovo i nadali se takvom ishodu... Mi smo predložili Skupštini grada Ivanu Dimić, izvanrednu osobu koja je bila naš član dugo godina, kao dramaturg u Ateljeu, a bila je i direktor Drame Narodnog pozorišta, gde je sada dramaturg. Nadamo se da će to biti usvojeno, jer ona je neko ko poznaje i voli Atelje, kreativna i sjajna osoba"

Autorica dramaturginja i prevoditeljica Ivana Dimić (1957), bila je pomoćnik ministra kulture "za stvaralaštvo i kulturnu industriju" u mandatu Voje Brajovića, ali i ravnateljica Narodnog pozorišta u Beogradu bila je od siječnja 2010. do travnja 2011.

U Ateljeu je neko vrijeme bila zaposlena kao dramaturg, a na istom poslu radila je i u dječjem kazalištu Boško Buha.

Odluku o njezinu eventualnom imenovanju SKupština bi mogla donijeti već danas.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE