Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > A View from the Bridge

A View from the Bridge

Povodom obljetnice rođenja Arthura Millera donosimo vam ekranizaciju njegove drame ' A View from the Bridge', čiju režiju potpisuje Sydney Lumet.
Share on facebook
Share on twitter

Eddie Carbone, nesretno je oženjen za Beatrice i nesvjesno zaljubljen u Catherine, nećakinju koju su on i supruga odgajali od malih nogu.  U njihovu kuću stižu svojica ilegalnih talijanskih imigranata, braća Marco i Rodolpho, a Catherine se zaljubljuje u potonjeg. Eddie, rastrgan tim saznanjem, a nemoćan da prizna vlastitu kvazi-incestuoznu ljubav, prijavit će imigrante vlastima...

Sadržaj je to drame Arthura Millera, A View from the Bridge, parizvedene 29. rujna  1955. na Broadwayu. Sam je Miller konačnim tekstom, pa i predstavom bio jako nezadovoljan, pa je godinu dana kasnije napisao i novu verziju drame koja je premijerno izvedena na West Endu u režiji Petera Brooka.

1962. godine dramu je ekranizirao Sydney Lumet, a mi vam upravo taj film donosimo u cijelosti.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI