Search
Close this search box.

Domaći dramski pisci: ne sramotite nas!

Domaći dramski pisci uputili su otvoreno pismo Ministarstvu kulture, upravama Marulićevih dana i Malog Marulića, te HDDU, a kojim, kako kažu, 'reagiraju na nezadovoljavajući, nedopustivi, a ponekad i sramotan način kojim se tretira njihova profesija'
ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

  1. Sa većinom iznešenog u OTVORENOM PISMU DRAMSKIH PISACA I SPISATELJICA JAVNOSTI se slažem. Režirao sam nekoliko praizvedbi tekstova domaćih autora (Zajec, Matišić, Špišić, Boko…) i nadam se da ću to činiti i dalje. Reagiram kao član žirija “Malog Marulića” i pozivam bilo kojeg dramskog pisca i spisateljicu ili bilo koga zainteresiranog, da ode u Gkl Split i zatraži od ravnateljice Zdenke Mišure da pročita tekstove koji su prijavljeni, ove godine, za “Malog Marulića”.Nakon što pročitaju prijavljene tekstove vrlo rado ću, kao član žirija, ući u diskusiju oko dodijeljenih i ne dodijeljenih nagrada za tekstove za djecu i mlade.
    Dražen Ferenčina

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE