Naslovnica > VIJESTI > PLES > ‘Almost’ najbolja na Platformi

‘Almost’ najbolja na Platformi

8. Platforma mladih koreografa završena je izborom najbolje predstave iz natjecateljskog programa 'Break a leg'.
Share on facebook
Share on twitter

‘Almost’ najbolja na Platformi

Članovi selekcijske komisije: Nikolina Pristaš, Ana-Maria Bogdanović i Branko Banković, odabrali su Sanju Tropp Frühwald s predstavom 'Almost'. Nagrada je gostovanje na međunarodnoj platformi za koreografe ALMADA koja će se održati od 14. do 17. studenog u Portugalu.

Na Platformi je dogovoren iniz suradnji: Pravdan Devlahović pozvan je u francuski koreografski centar Danse a Lille, predstava 'Out of Service' Plesnog Centra TALA uvrštena je u program festivala Danswerkplaats u Amsterdamu i European Dance Festivala s Cipra gdje će selektorice Platforme mladih koreografa odabrati gostujuću predstavu na programu iduće godinu.

Nadalje, dogovoreno je već spomenuto gostovanje pobjednika na međunarodnoj platformi za koreografe Almada u Portugalu kao i koprodukcija sa zakladom za kulturne projekte DCM u Bukureštu. The Danz Festival Letzebuerg iz Luxemburga i Ballet de Lorraine, već godinama sudjeluju u projektu 'Joint Ventures' čiji program svake godine uključuje još jednu zemlju. Ove godine ta zemlja partner je Hrvatska, a predstave čija će gostovanja obuhvatiti su 'Out of Service' Keren Levi u produkciji Plesnog Centra Tala i predstava 'Vjeverice na juriš' Maje Drobac.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI