Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br. 5. [30.1. – 5.2.12.]

Tjedni pregled br. 5. [30.1. – 5.2.12.]

Četiri premijere, jedno gostovanje i jedan festival, repertoarne su novosti petog tjedna u godini.
Share on facebook
Share on twitter

utorak, 31/01/12

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku od 18:30h premijerno izvodi predstavu Dobri doktor Jojboliprema motivima djela Korneja Ivanoviča Čukovskog (1882-1969), poznatog ruskog pjesnika, pisca, prevoditelja i povjesničara književnosti.   Priču o dobrom doktoru koji zna razgovarati sa životinjama, i kojem društvo stalno prave majmun Čiči, papagaj Karuda i pas Av, redateljica Tamara Kučinović na scenu postavlja u suradnji s kreatoricom lutaka i scenografije Olgom Balashovom.

srijeda, 01/02/12

Na sceni CZK Čakovec od 20h premijerno možete pogledati predstavu  Oko pola 1. Prva je to produkcija Kazališne družine Pinklec za odrasle, točnije za one starije od 14, nakon četiri godine intenzivnog bavljenja kazalištem za djecu i mlade. Po srijedi je kazališni eksperiment  sa elementima plesa i fizičkog teatra, a koji potpisuje autorski trojac u sastavu Azra IbrahimovićBruno Kontrec i Davor Dokleja.

petak, 03/02/12

Na sceni HNK Rijeka od 19:30 na programu je premijera Maskarade,  druge od dvije poznate drame u stihovima ruskog romantičara Mihaila Jurjeviča LjermontovaPriču o Evgeniju Aleksandroviču Arbenjinu, bogatom plemiću buntovne i teške naravi, kojeg će ljubomora, ali i ‘maskirano’ društvo, natjerati prvo na ubojstvo supruge, a potom i ludilo, u novom prijevodu Luka Paljetka režira gost iz Slovenije - Vito Taufer.

Iste večeri, u Viroviti započinje 8. izdanje Virovitičkih kazališnih susreta iliti - Virkasa, i to premijerom predstave Elling, a u režiji Darija Harjačeka. Na programu Virkasa, koji traje do konca veljače, ukupno je 16 predstava iz četiri zemlje, među kojima ima i drama i komedija i cabareta, ali i naslova za najmlađu publiku.

nedjelja, 05/02/12

Tjedan će zaključiti gostovanje iz Celja, kolaž Čehovljevih jednočinki i kratkih pripovjetki od naslovom Jaz vas ljubim, a koje potpisuje jedan od natraženijih srpskih readtelja mlađe generacije - Nikola Zavišić.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI