Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br. 44

Tjedni pregled br. 44

Nakon prošlotjedne gužve u šesnaestercu, ovaj tjedan očekuje se jedno gostovanje i dvije premijere.
Share on facebook
Share on twitter

Gavelline večeri privode se kraju, pa je tako došlo na red i posljednje inozemno gostovanje na njima, a radi se o predstavi JDP-a u režiji Egona Savina koja će biti prikazana izvan konkurencije. Tekst kultnog komediografa Branislava Nušića 'Tako je moralo biti', u Zagreb dolazi nakon što je na Sterijinom pozorju odnio režijske i glumačke nagrade, a što društvo s prijelaza stoljeća govori o ovom današnjem, možete saznati u Gavelli 30.10.

Dan prije, 29.10, u Histrionskom domu održat će se hrvatska praizvedba teksta Amira Bukvića 'Djeca sa CNN-a'. Tekst je fiktivna priča o djeci čija su lica stvarno zabilježena kamerama stranih izvjestitelja za vrijeme rata, a autor je pružio priliku da se petnaestak godina kasnije susretnu djevojka iz Vukovara i dečko iz Srebrenice. Predstavu je režirala Aida Bukvić.

31.10. Epilog teatar premijerno će izvesti tekst francuskog autora  i redatelja Roberta Thomasa, a radi se o trileru koji uključuje igru s identitetima, veliko nasljedstvo i jednog čovjeka kojem nitko ne vjeruje i kojeg bi ta igra mogla koštati slobode ili glave... Tekst se zove 'Klopka', a postavio ga je Jasmin Novljaković.

I to je to – dok ne krenemo u novi tjedan, kao i obično.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI