Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Met live in HD: The Enchanted Island

Met live in HD: The Enchanted Island

Predstava sa super zvjezdanom postavom praizvedena je u Metu na Staru godinu, a mi vam ekskluzivne ulomke iz nje nudimo i prije prijenosa 21. siječnja. [VIDEO + FOTO]
Share on facebook
Share on twitter

Na samu staru godinu 2011. Metropolitan opera odlučila je oživjeti u baroku super-popularnu formu pasticcio ili pastiche, i to praizvedbom opere The Enchanted Island.

U pitanju je glazbeno-scensko djelo nastalo kombiniranjem barkone glazbe i kompilacijskog libreta iz pera Jeremya Samsa, a koji bi pak trebao biti svojevrsni prequel Shakespeareovoj Oluji.

Soundtrack’ za predstavu kompilira djela Georgea Friderica Handela, Jean-Philippea Rameaua i Antonija Vivaldija, uz kraće ulomke iz djela Andréa Campre, Jean-Marie Leclaira i drugih, a kroz koje je orkestar vodio jedan od najvećih specijalista za baroknu glazbu - William Christie.

Libreto pak kombinira likove i zaplet dviju Shakespeareovih drama: Sna ivanjske noći i Oluje.

Predstava ima super-zvijezdanu podjelu u kojoj su između ostalih: Danielle de Niese (Ariel), Lisette Oropesa (Miranda), Joyce DiDonato (Sycorax), David Daniels (Prospero), Anthony Roth Costanzo (Ferdinand), Luca Pisaroni (Caliban) i kao poseban gost – Plácido Domingo u ulozi Neptuna.

Predstavu je režirao u Metu već dokazano uspješni Improbableov Phelim McDermott uz pomoć autorskog tima s kojim je realizirao i Satyagrahu.

Kroz troipostani prijenos uživo iz Metropolitana publiku vodi proslavljena Deborah Voigt, a pogledati ga možete i vi u KD Lisinski 21. siječnja od 19h.

Što vas tamo čeka, provjeriti možete i u tri priložena eksluzivna video-ulomka iz predstave i pripadajućoj galeriji fotografija.

[jwplayer mediaid="81738"]

[jwplayer mediaid="81747"]

[jwplayer mediaid="81748"]

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI