Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Ne, Levine nije dobio otkaz u Metu. Samo je suspendiran.

Ne, Levine nije dobio otkaz u Metu. Samo je suspendiran.

Metropolitan Opera vrlo traljavo pokušava sačuvati vlastitu reputaciju, a da recept ponegdje 'pali' dokazuju i primjeri iz domaćih medija. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

HINA je danas objavila, a dio domaćih medija prenio tekst u kojem se tvrdi da je Met otpustio svog glazbenog ravnatelja emeritusa, Jamesa Levinea zbog optužbi za seksualno zlostavljanje. To međutim - nije istina.

Levine je samo suspendiran dok traje istraga koju je ravnatelj Meta Peter Gelb povjerio neovisnoj odvjetničkoj kući, pa do daljnjega neće dirigirati u Metu.

Iako je Gelb izjavio da je Met 'odlučio djelovati odmah', istina je posve drugačija. Met se i sam našao na meti kritika javnosti jer su isplivali brojni dokumenti koji dokazuju da su prethodne, ali i aktualna uprava znale za brojne optužbe na Levineov račun, ali su odlučile ili ne poduzimati ništa ili pak ocrniti optužitelje.

Sam Gelb bio je obaviješten lani o prijavi koju je jedna od navodnih Levineovih žrtava podnijela policiji, ali nije poduzeo ama baš ništa, jer - kako se tijekom vikenda pravdao - 'nije bilo nikakvih novosti po tom pitanju'. U međuvremenu su Levinea optužila još dva muškarca, ovaj put ne anonimno, a New York Times objavio je njihove detaljne iskaze.

Objavljeno je i pismo koji datira još iz 1979. godine, a u kojemu Anthony A. Bliss, tadašnji izvršni ravnatelj Met Opere piše članu Upravnog odbora Johnu T. Connoru odbacujući sve tada anonimne optužbe na Levineov račun, premda je jedina istraga koju je poduzeo bila razgovor sa samim Levineom.

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/dokumenti/metletterlevine1203.pdf

Ukratko, Met ovih dana pokušava spasiti vlastitu reputaciju, no i to čini s figom u džepu.

Nije pri tome zgorega napomenuti kako je samo u sezoni 2015/2016 Levine od Meta uprihodio vrtoglavih - 1.8 milijuna dolara.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI