Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br. 2 [9.-13.1.12]

Tjedni pregled br. 2 [9.-13.1.12]

Dva gostovanja, dva programa s besplatnim odnosno ulaznicama po sniženim cijenama i čak pet premijera. Pa vi - birajte.
Share on facebook
Share on twitter

utorak, 10/01/12

Prva repertoarna novost tjedna gostovanje je BNP Zenica s predstavom Opšta bolnica u HNK Osijek, a kojim ujedno započinje i tamošnji tradicionalni 'kazališni siječanjski popust', odnosno niz izvedbi s ulaznicama po sniženim cijenama. Gostujuća predstava iz Zenice nastala je prema teksu Hriste Bojčeva koji je u Hrvatskoj postavljan dva puta (u HNK Rijeka, 2009. i u Kerempuhu, 2011.), govori o zapadnom i istočnom svijetu.  Zapad je utopijsko mjesto na kojem je sve lijepo, ispravno i pošteno, mjesto na kojem će se riješiti svi problemi, a bolnica postaje opća metafora svijeta koji je bolestan i za čije stanovnike više nema lijeka...

Istog dana u Žar ptici izvedbom predstave Crvene cipelice Ti i ja, mali medo počinje, također tradicionalna manifestacija Nema zime u Žar ptici, a u sklopu koje školarci besplatno mogu pogledati četiri predstave kazališta u Bijeničkoj. Zbog bolesti glumca došlo je i do promjene programa manifestacije pa najnoviju verziju provjerite ovdje.

četvrtak, 12/01/12

Prva ovotjedna premijera zbit će se u  HNK Split, a odabir je pao na Shakespeareovu dramu Romeo i Julija, koju režira Nenni Delmestre, dok su glavne uloge povjerene Marku Petriću i Anastasiji Jankovskoj.

Iste večeri u Teatru &TD premijerno će biti izvedena predstava Vanishing acts 3/4, a koja donosi treći i četvrti čin istraživanja što ga je koreografkinja  Sanja Tropp Frühwald započela još 2009. godine. Može li destrukcija biti prvi korak konstrukcije? Ili - kako nestati u četiri čina, samo su neka od pitanja koja postavlja...

U Zagrebačkom plesnom centru te će večeri također biti svečano i plesno, jer će svoju novu predstavu, Silent Killer, predstaviti Maja Drobac. U pitanju je plesna je predstava u dva dijela te izložba fotografija,a koje su inspirirane radom sa djecom zaraženom virusom HIV-a u Indiji.  [predstava je otkazana zbog bolesti]

petak, 13/01/12 

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru u petak je na programu humanitarna izvedba Stilskih vježbi, a čiji je prihod namijenjen akciji 'Smijeh kao lijek'.

U zagrebačkom HNK te će se večeri premijerno izvoditi  Maškarate ispod kuplja prema istoimenom tekstu Ive Vojnovića, a u režiji Ivice Kunčevića, o čijem smo vam čudnovatom produkcijskom modelu na dugo i na široko pisali ovdje.

Na Sceni Travno, također u petak, premijerno će pak biti izvedena predstava Glory, Glory, Hamlelujah!, a kojom autorski trojac  Silvia MarchigDarko Japelj i Nataša Govedić nastavlja zajedničko istraživanje, ovaj put na predlošcima dvojice velikana – Antonina Artauda i Williama Shakespearea.

Repertoarne novosti tjedna zaključit će pak početak ciklusa Freaky Friday, što ga u Pogonu organizira Mala performerska scena. Prvo je na redu gostovanje američke skupine  Squidling Bros. Circus Sideshow, koja navodno obećava egzibicije, opasnost, uzbuđenje i ludost, uz neprimjerenu dozu nekorektnog humora, a zbog eksplicitnih prizora koje bi neki gledatelji mogli smatrati neprimjerenim, predstava se ne preporučuje mlađima od 16 godina i osobama osjetljivijih moralnih nazora.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE