Naslovnica > MAGAZIN > BLENDA > Blenda: Lulu

Blenda: Lulu

Za razliku od istomenog albuma koji je Lou Reed nedavno objavio s Mettalicom, predstava iz naslova na kojoj je surađivao s Berliner Ensamblom i Bobom Wilsonom - veliki je hit. A i prekrasno izgleda.
Share on facebook
Share on twitter

Lulu,  najkontroverzniji, a možda i najbolji dramski tekst Franka Wedekinda, bio je predložak za novu predstavu u režiji Boba Wilsona, u produkciji Brechtovog - Berliner Ensamblea.

Glazbu i stihove za nju je napisao Lou Reed, kojemu je isti materijal poslužio i kao polazište za prvu diskografsku suradnju sa heavy-metal bandom Metallica. I predstava i album istog imena javnosti su predstavljeni u travnju ove godine, no dok je album generalno dobio loše kritike i još gore reakcije publike (fanovi Metallice Reedu su čak prijetili smrću!), predstava je čini se - punokrvni hit.

Kritičari posebno hvale kameleonsku Angelu Winkler u naslovnoj ulozi, a koju, navodno, igra s nevjerojatnom lakoćom i šarmom.

Dok nam pogled na predstave uživo ne priušti neki od domaćih festivala, mi vam donosimo slide-show fotografija te, barem vizualno, prekrasne produkcije.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI