Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Noć kazališta

Noć kazališta

25. listopada 2008. u Dječjem kazalištu Dubrava od 19 do 02 sata održat će se manifestacija pod nazivom Noć kazališta.
Share on facebook
Share on twitter

Noć kazališta,punim imenom zapravo Multikulturalna noć europskog kazališta nastala je na poticaj francuskih kazališnih umjetnika i od slijedeće 2009. godine je zamišljena kao veliko europsko događanje.
Radi se o jednodnevnoj manifestaciji posvećenoj scenskim i izvedbenim umjetnostima koja će se od listopada 2009. simultano odvijati u velikom broju europskih gradova.

Dječje kazalište Dubrava, koje djeluje u sklopu Narodnog sveučilišta Dubrava, jedan je od partnera i pokretača Noći kazališta te je u 2008. godini izabrano za nositelja prvog izdanja ovog projekta. Osnovni je cilj Dječjeg kazališta Dubrava predstaviti javnosti projekt tijekom manifestacije u 2008. godini te do listopada 2009. godine u projekt uključiti što veći broj partnera: kazališta i obrazovnih ustanova posvećenih scenskim umjetnostima iz Zagreba i Hrvatske.

Pokretačica Noći kazališta je franucuska redateljica i dramski pedagog Eleonora Rossi, koja će na okruglom stolu u 17 sati, uz prisustvo Babette Masson, direktorice kazališta Scene nationale Le Carré a Chateau-Gontier, Pays de Loire, Francuska, predstaviti projekt javnosti.

A program je kako slijedi:

OKRUGLI STOL
17.00 sati / galerija / PREZENTACIJA PROJEKTA, Eleonora Rossi, Francuska, redateljica te pokretačica projekta i Babette Masson, Francuska, direktorica Kazališta Scène Nationale Le Carré à Chateau-Gontier (Pays de Loire)

PROGRAM ZA DJECU
Kazališne predstave:
19.00 sati / velika dvorana / KALIF ŠTRK, Mini teater, Slovenija
20.30 sati / plesna dvorana / GAŠPAR I NAPITAK ZLOČESTOĆE, Dječje kazalište Dubrava, Zagreb
22.00 sata / velika dvorana / DODIR, Grupa A Dramskog studija Dječjeg kazališta Dubrava, Zagreb
Popratni program:
20.00 do 22.00 sata: Hlapićev i Algoritmov kutak, Dječji disco DJ Zubić Vila, degustacija slatkih proizvoda, prezentacija Kulturnog centra za djecu i mlade Doroznikaia, Warszava, Poljska

PROGRAM ZA ODRASLE
Kazališna predstava:
00.00 sati / velika dvorana / JUDITH FRENCH, koprodukcija Ars Septima d.o.o. i Teatra na Trešnjevci Zagreb (predstava nije za mlađe od 18 godina)
Popratni program:
22.30 do 02.30 sati: Stand up komedija by Dino Škare, band Jazz Me Do, degustacija vina

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI